Annons

Elbilsrally passerar stan

Den 13 maj ska den rallyintresserade Landskronabon sätta en ring i almanackan.

Lördagen den 12 maj går starten av Nordens första rally genom två länder för endast elbilar. Ett 50-tal bilar väntas delta i Oresund Electric Car Rally som arrangeras för att uppmärksamma elbilens möjligheter.  Starten går i centrala Köpenhamn och efter en  paus i Helsingör fortsätter ekipagen till Hamntorget i Helsingborg dit de anländer runt klockan 14. Den bil som förbrukat minst energi under denna sträcka vinner loppet.

Annons
 

Efter laddning under natten fortsätter bilarna på söndagen till Landskrona för att sedan ta sig vidare till målgången i Malmö. Tävlingen denna dag är ett så kallat “regularity rally”. Deltagarna klockas längs sträckan och det gäller att bäst hålla en given genomsnittshastighet. Målgång sker på Stortorget i Malmö vid 15-tiden.

Oresund Electric Car Rally är öppen för två bilkategorier: elbilar och plug-in-hybrider. Både amatörer och proffsförare får delta i privat- eller firmabilar.

Tävlingen arrangeras av E-mission, ett EU-finansierat elbilsprojekt i Öresundsregionen med målet att få fler att köpa elbil. Parterna utgörs av Öresundskraft, Helsingborg, Malmö, Region Skåne, Köpenhamns kommun och Region Hovedstaden. Oresund Electric Car Rally arrangerades första gången i september 2011. Rallyt ingick då som en del av Oresund rally där fossildrivna bilar och veteranbilar deltog.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser