Annons

Lovisa femma på JSM

Det blev en femteplats på Junior-SM i Väsby för Landskrona Simsällskaps Lovisa Klarén.

LS hade fyra simmare på plats som gjorde fina prestationer under helgen. Under fyra dagar har dom bästa juniorerna i Sverige tävlat om mästerskapstitlarna på Vilundabadet i Väsby.
Lovisa Klarén, -92, var den simmaren som hade störst chanser till en framskjuten placering och så blev det också. På paradgrenen 50m ryggsim såg hon till att simma hem en femteplats i ett bra lopp några tiondelar över sitt nysatta klubbrekord från SM i höstas. Tiden blev 29.34.
Annars var det 100m medley Lovisa övertygade mest på. Nytt klubbrekord och en niondeplats när hon vann B-finalen överlägset på fin fina 1.05.13. Hon såg även till att sänka klubbrekordet på 50m fjärilsim långt under 29 sekunder. När hon simmade in som trettonde tjej med snabba 28.71. Lovisa gjorde även flera fina lopp i lagkapperna.
Lovisa har gjort en grymt bra tävling och visat att hon utvecklas enormt på fler simsätt än ryggsim. Nu har vi ett juniormästerskap i sommar kvar innan vi ska ta på oss rollen som senior, säger chefstränare Alexander Ström.

Annons
 

Clara Vater, -97, debuterade i helgen på Junior-SM och gjorde det med bravur. Hennes bästa placering kom på 100m ryggsim där hon simmade till sig en 17:e plats endast fem tiondelar över sitt personliga rekord. Clara gjorde även två fina insatser på ryggsimsdistanserna 50m och 200m. Bästa loppen kom däremot på frisim i lagkappslagen. På 100m närmar hon sig minuten med fina 1.00.15 och på halva distansen presterade hon snabba 27.97. Både med så kallad flygande start, när man inte simmar första sträckan.

Sara Linné, -97, gjorde även hon en stabil insats i sin JSM debut. Det blev inga personliga rekord men ändå väldigt bra prestationer. På 200m ryggsim noterade hon 2.24.54 vilket gav henne en 21:a plats bland alla juniorer i Sverige. Sara gjorde även bra insatser i lagkapperna med snabba 26.73 på 50m frisim och 1.17.11 på 100m bröstsim.

Även Caroline-Andersson Ekström, -94, har en hög nivå och simmade snabbt på flera lopp. På 50m fjärilsim blev hon 26:a med tiden 29.62 men det var i lagkappen på samma distans som det lossnade ordentligt när hon noterade en flygande tid på 28.72. Carro simmade även bra på dubbla distansen 100m fjärilsim med två lopp under 1.07. Sekunden över sitt personliga rekord.
– Alla övriga tjejer simmar bra och gör stabila insatser. Våra ynglingar Sara och Clara presterar trots debutnerver och Carro har en bra tävling. Postitivt att vi har lagkappslag och fyra simmare med, säger Alexander. Nu blir det en vecka återhämtning för alla innan långbanesäsongen drar igång med SM/JSM i Norrköping samt Ungdoms-SM i Borås som dom stora målen i juli.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser