Annons

Småputtrigt med Tingsek

Blott ett 50-tal försålda biljetter till fredagens konsert med multiinstrumentalisten och sångaren Magnus Tingsek gjorde att konserten flyttades från själva teatern till teaterrestaurangen.

Ett bra val av arrangörerna och den hemtrevliga aftonen inledes med biokväll och musikdokumentären ”Something to live for”.
Filmens regissör Patrik Karlson var på plats.
Det här huset har betytt mycket för mig. Egentligen är jag skådespelare, sa han och berättade lite om när han tillsammans med bland andra Sven Wollter uppförde Stjärntoken på Ven.

Annons
 

Projektorn sattes igång och besökarna fick uppleva Magnus Tingsek som förband till sig själv. Filmen speglade några hektiska månader fylld av studioflytt, kombinerad med repetitionerna inför två utsålda hus på Klaffbron i Malmö. Kontrollbehov  och struliga skivbolag avhandlas. Filmen är snyggt  förpackat och visst kan Tingsek konsten att bära upp en fluga utan att se töntig ut. Konsertbilderna förde annars tankarna till Talking Heads frontfigur David Byrne via Sting till Eric Gadd. Så är naturligtvis inte fallet då Tingsek visar sig vara totalt kompromisslös.
– Jag var fotomodell under fyra år, var annan bonusfakta tillsammans med att alla  instrument och inspelningar till en platta stals vid ett inbrott.

Efter den timmeslånga filmen var det så dags för huvudpersonen själva att äntra scenen.
I publiken fanns tjejerna i Vindla String Quartet som Tingsek senast samarbetet med, men denna gång var han ensam på scen med sin synthesizer, sin gitarr och sina sångmickar.
Fan ta er om jag hittar detta på Youtube, sa han med glimten i ögat när samplingen inte riktigt blev som han tänkt.
Helt ensam var han dock inte, för i två låtar fick han sällskap av Linnea Henriksson som förutom att ha varit med på Tingseks senaste skiva just nu håller på med en egen debutplatta.
Då klickade det i en konsert som annars var lika tillbakalutat cool som Tingseks t-shirt. Men tyvärr inte mer.
Så trots ett avslut ”med den där brae låten” , så hade Landskronapubliken fått tillräckligt. Extranummerna sparades till nästa gång.
Det är första gången jag är i Landskrona. Kulturellt ligger ni lite inklämda mellan Malmö. Lund och Helsingborg, sa Tingsek som alldeles säkert uppskattade den höga mysfaktorn.
– Jag kommer  gärna tillbaka.

Arrangemanget som kulturförvaltningen svarade för är ett led i ”Music is Love” vilket är teaterns musikkvällar som förra året bjöd på blueskväll, Rebekka Karijord och Faela.


Linnea Henriksson, var med i Idol för något år sedan och gick lång med sin jazziga stil. I fredags stod hon på scen tillsammans med Tingsek på teaterrestaurangen.

Lyssna på Tingsek från Klaffbron
http://www.youtube.com/watch?v=K_dOomuZBIA&feature=related

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser