Annons

Så lever djuren i sundet

Från och med våren kommer Allvar Gullstrandgymnasiet att tillsammans med båten Sabella erbjuda Landskronas grundskolor turer på Öresund för en marinbiologisk upplevelse. Båten kommer att utgå från Landskrona och under cirka två timmar visa upp livet i havet.  

Allvar Gullstrandgymnasiet har en marinbiologisk profil på naturvetenskapliga programmet och ser stora vinster med att väcka intresset för djurlivet i Öresund och miljöfrågor i största allmänhet. 

Annons
 

– Vi har mycket kunniga lärare inom biologi som kommer att följa med som guider. Vi ser det som en fantastisk möjlighet för våra egna elever och kommande gymnasieelever på grundskolan att få åka ut på denna upplevelse, säger Niclas Haglind, rektor för naturvetenskapliga programmet.

Senare i vår, vecka 19, kommer totalt tio turer att utgå från Landskrona. Det finns redan nu chans för grundskolorna högre årskurser att anmäla sitt intresse.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser