Annons

Niklas Karlsson på väg till sitt viktigaste möte

Idag klockan 15 presenterades IF Metalls ordförande Stefan Löfven som verkställande utskottets förslag på ny partiledare för Socialdemokraterna. Kommunalråd Niklas Karlsson som nås av beskedet i Göteborg, på väg till morgondagens partistyrelsemöte i Stockholm där valet ska genomföras, är tillfreds med den nominerade kandidaten.
– I det läge vi som parti nu befinner oss, tror jag att Stefan Löfven kan bringa lugn i en turbulent tid, säger Niklas Karlsson.
– Nu får vi i partistyrelsen diskutera om det är en mer permanent lösning eller om Stefan ska sitta fram till kongressen.

Morgondagens partistyrelsemöte är på flera sätt historiskt och Niklas Karlsson drar sig inte för att säga att det är det viktigaste han kommer att vara med på.
– Antagligen det viktigaste under hela min tid i partiet, säger han.
Mötet startar klockan 9.
– Och varar i regel till klockan 15 men imorgon har jag inget emot att det drar ut på tiden. Vi måste få tala igenom vad som hänt. Jag har fått många kommentarer från partikamrater i Landskrona men även runt om i Skåne. Många säger samma sak och förundras över hur VU kan sparka ut Juholt. Detta är synpunkter som måste få komma fram. VU:s del i processen kan inte få passera obemärkt förbi, avslutar Niklas Karlsson.

Annons
 

Metallaren och tillika fullmäktigeledamoten Jonas Esbjörnsson (S) har vid flera tillfällen träffat den tilltänkte partiledaren.
– Jag känner Stefan och det är en toppenkille. Det är positivt med en ledare med facklig bakgrund, säger han.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser