Annons

Ny yrkeshögskoleutbildning

Myndigheten för Yrkeshögskola offentliggjorde igår vilka Yrkeshögskoleutbildningar som får starta i landet 2012. För Landskronas del innebär det bland annat att en helt ny utbildning, Hälso- och vårdadministratör, startar.

Förutom Hälso- och vårdadministratör fortsätter även de  populära utbildningar Hudterapeut, Eventkoordinator och Elkonstruktör för Europamarknaden.
– Det är väldigt gott betyg för Landskrona att vi får behålla våra Yrkeshögskoleutbildningar samtidigt som vi stärker oss ytterligare mot omvårdnadssidan, säger Thora Skuladottir, rektor på Yrkeshögskolan Landskrona.

Annons
 

Med tanke på att det endast var knappt 30 procent av det totala antalet YH-utbildningar i landet som överhuvud taget fick starttillstånd är detta ett bra betyg för Landskronas Yrkeshögskola, säger Ulf Bergström, verksamhetschef för Vuxenutbildningen.

– Yrkeshögskolan är viktig för Landskrona stads utveckling. Det är enbart Malmö som har fått klart fler godkända utbildningar i hela Skåne. Vi behåller positionen som en stor yrkeshögskoleanordnare i Skåne, avslutar Tomas Johansson, chef för utbildningsförvaltningen

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser