Annons

IP:s framtid på dagordningen

Vid fritidsnämndens möte på onsdagskvällen diskuterades den analys som förvaltningen gjort i vilken man bedömt de ekonomiska konsekvenserna av UEFA:s föreskrifter om arenakrav för svensk elitfotboll från och med 2014. – En upprustning av Landskrona IP för att motsvara kraven skulle gå loss på 20 miljoner kronor. Minst, poängterar Birgitta Persson (M) ordförande i fritidsnämnden. – Eftersom ärendet idag ska upp i budgetberedningen valde vi att lägga det till handlingarna. Samtidigt som arenakraven diskuteras pågår samtal mellan fritidsnämnden och Landskrona BoIS, om det framtida underlaget på Idrottsplatsens A-plan skall vara naturgräs eller konstgräs. Oavsett vilket är detta en av de stora posterna i ekonomin. En spelplan av naturgräs skall vara försedd med markvärme och plantäckning och detta beräknar förvaltningen till en kostnad på cirka 6,0 Mkr med 0,6 Mkr i driftskostnad. Väljer man istället en ny spelplan av konstgräs hamnar man på 7,0 Mkr med 0,1 Mkr i driftskostnad. Invändigt finns krav på omklädningsrummens faciliteter i form av duschar och antal toaletter, samt på utformningen av sjukvårdsrum för spelare och domare. En annan dyr kostnad är en ombyggnad av den norra ståplatsläktaren som förses med tak och cirka 1 400 sittplatser. Detta kostnadsberäknas till 4 miljoner kronor. – Kravlistan är lång och exempelvis vill UEFA att det ska finnas ett högtalarsystemet som inte får påverkas av strömavbrott. Detsamma gäller planbelysningen. Ett reservaggregat går loss på en miljon, menar Birgitta Persson. – Detta är pengar som inte finns i vår budget idag. Vi har inget emot BoIS men pengarna finns helt enkelt inte. Hur vi än anstränger oss skulle all annan verksamhet bli lidande om vi lägger så stora summor på fotbollen. IP lever idag upp till de säkerhets- och myndighetskrav som finns. Vi får se vad budgetberedningen kommer fram till idag, avslutar Birgitta Persson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser