Annons

Dags för första skolmässan

I Nordeas tidigare skyltfönster i hörnet Järnvägsgatan/Östergatan kunde den uppmärksamme igår beskåda levande skyltdockor tillsammans med en banderoll på vilken man kunde läsa \”Vad vill du bli när du blir stor?\”. Det var Ida Karnebäck, utklädd till reseledare och hennes klasskamrater på eventkoordinatorutbildningen som gjorde reklam för helgens skolmässa på Aktivitetshuset på Allvar Gullstrandsgymnasiet. – Vi har fått i uppdrag av utbildningsförvaltningen att arrangera och marknadsföra mässan, berättar hon som tillsammans med klasskamraterna är klädda i arbetskläder till yrken man kan uppnå efter studier i Landskrona. Det är första gången som utbildningsförvaltningens arrangerar en skolmässa. Under fredag och lördag kommer utställare från alla Landskrona stads 7-9-skolor, 13 gymnasieprogram på tre gymnasieskolor plus idrottsgymnasiet, samt Landskrona stads vuxenutbildning och yrkeshögskola att visa upp sig. I och med att gymnasieskolorna och vuxenutbildningen gick samman med utbildningsförvaltningen förra året finns nu alla utbildningsnivåer samlade inom förvaltningen, från förskola till yrkeshögskola. Skolmässan ger alla möjligheten att bilda sig en uppfattning och få information om de nivåer dit eleverna själva är med och väljer eller söker, men vänder sig i första hand till elever i årskurs 6 inför valet till årskurs 7, elever i årskurs 9 inför ansökan till gymnasieprogrammen inklusive deras vårdnadshavare. Samt till alla vuxna som funderar på att vidareutbilda eller omskola sig. – Det är första gången vi anordnar en sådan bred skolmässa i Landskrona. Detta visar på hur omfattande vår utbildningsverksamhet är i staden. Tanken är att detta skall bli en årlig tradition, säger Tomas Johansson chef för utbildningsförvaltningen i Landskrona. Besökarna på skolmässan kommer utöver att ha möjlighet att träffa studie- och yrkesvägledare, lärare och elever kunna lyssna till artisten och föreläsaren Behrang Miri. Dessutom uppträder på lördagen elever från estetutbildningarna och bandet Stux spelar. – Vi hoppas på många besökare som tar chansen att få information kring vårt stora utbud av gymnasieprogram och träffa medarbetare och elever som kan berätta vilka möjligheter våra utbildningar ger, säger Christian Olsson verksamhetschef för gymnasiet. Så har du funderingar kring vad du ska bli när man blir stor, vilka utbildningsval man kan göra, hur man vidareutbildar eller omskolar sig, men framförallt se över vilka möjligheter som finns och vad som finns i Landskrona, så ska du bege dig till Aktivitetshuset, på Idrottsvägen 35 i Landskrona, imorgon klockan 10.00–14.00 eller på lördag kl 11.00–15.00.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser