Lärare antagen till forskarskola

Nu har den första läraren i Landskrona antagits som licentiand till en forskarskola. Det är gymnasieläraren Marie Lindskog på Allvar Gullstrandgymnasiet som startat en 2,5 år lång forskarutbildning vid Karlstads universitet. Marie Lindskog kommer att arbeta kvar i skolan till 20% och resterande 80% genomföra forskarutbildning inom religionskunskap. – Enligt den nya skollagen ska skolan vila på vetenskaplig grund och det ska finnas lektorer i alla skolformer. Att vi nu fått vår första lärare antagen till forskarutbildning är ett viktig steg i vårt arbete att knyta forskningen närmare det konkreta arbetet i våra skolor, säger Tomas Johansson chef för utbildningsförvaltningen i Landskrona. Marie Lindskog ser en stark koppling mellan en studie i religionsvetenskap och skolan i Landskrona. – Ämnet religionskunskap har stor betydelse för elevernas förståelse för såväl andra religioner som andra kulturer. Detta stärker elevernas utveckling mot demokratiska medborgare i ett mångkulturellt samhälle. I Landskrona finns idag ett utvecklat samarbete mellan svenska kyrkan och lokala representanter för islam. Min kommande forskningsstudie kan förhoppningsvis stärka kunskap och förståelse mellan olika kulturer i staden, skriver Marie Lindskog i en kommentar.

Till arkivet