Annons

Lejonet föll i tidig seriefinal

En vinst och en förlust är helgens facit för Lejonet. I fredags åkte laget till Malmö för att på isstadion ta sig an Malmö Kryptonics. Lejonet segern skrevs till 5-2 efter två mål av Mattias Hermansson samt ett vardera av Mickael Marten, Jim Berglund och Jens Gath. Igår var det så två obesegrade lag som ställdes mot varandra i vad som visade sig skulle bli en jämn och stundtals stökig match i Karlsundshallen. Kallinge/ Ronneby ryckte åt sig ledningen i första perioden och kunde gå ifrån till 1-4. I andra perioden kom Lejonet in som ett nytt lag och tog kommandot direkt. 2-4 kom genom Felix Andersson, hans första mål i A-laget. Nu jobbade hemmalaget för varandra och Kallinge/ Ronneby fick kämpa ordentligt för att hänga med. Drygt halvvägs in perioden kom 3-4 genom en snygg backhand från Mikael Andersson. Nu var Lejonet riktigt på gång. Efter en välbehövlig vila kom gästerna tillbaka i tredje perioden och lyckades pressa tillbaka Lejonet. Det blev en spännande och jämn sista period. 18.12 gjorde Kallinge 3-5 och då trodde alla att matchen var över men Lejonet tog ut målvakten direkt efter tekningen. Något som gav resultat. Dryga halvminuten senare hade Lejonet reducerat till 4-5 men närmare än så kom man inte denna kväll. Nu väntar Tågaborg borta på torsdag.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser