Annons

Nya vänsterpartister i fullmäktige

Vänsterpartisterna och kommunfullmäktigeledamöterna Cecilia Mattsson och Sarah Al-Doukhi (ersättare) har valt att hoppa av sina uppdrag. Troligtvis kommer beslutet att gälla efter kommande möte i februari. Någon splitring i partiet är det dock inte fråga om enligt Cecilia Mattson.
– Jag kommer fortsätta vara med i Vänsterpartiet. Jag gick med när jag var 14 för snart 30 år sedan, så så lätt ger jag inte upp, säger Cecilia Mattsson med ett leende.
– Vi tror på ett kollektivt ledarskap och nu känner andra kamrater lust och inspiration efter kongressen att fortsätta arbetet i fullmäktige medan jag inspireras av det utomparlamentariska. Vad gäller Sarah så har hon av privata skäl inte kunnat vara aktiv.

De som tar över efter Cecilia Mattsson och Sarah Al-Doukhi är Henning Süssner som ordinarie och Heidi Ukkola Grönlund och Lennart Jönsson som ersättare.
– Tidpunkten för ett byte på stolarna i fullmäktige är bra. De nya hinner att sätta in sig i arbetet ordentligt innan det är val nästa gång, säger Ray Grönlund, lokal ordförande för Vänsterpartiet i Landskrona.

Annons
 

Noterbart är också att Ana Rubin från Landskrona blev invald som ledamot i partistyrelsen i samband med förra veckans kongress.
– Det är naturligtvis glädjande att lilla Landskrona har en representant i partiets topp, kommenterar Ray Grönlund.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser