Annons

Ajsel till Bulgarien, Mirza i England och Micke Bengtsson slutar

Det har varit ovanligt tyst om läget i Bois inför träningsstarten. Detta trots att flera Internetsidor uppger att Ajsel Kujovic gjort klart med bulgariska ligasexan Locomotiv Plovdiv och att vänsterbacken Mikael Bengtsson valt att sluta i klubben. Lägg därtill att målvakt Mirza Selimovic befinner sig på engelska sydkusten och provtränar, närmare bestämt hos 17:e placerade Championshiplaget Portsmouth.
– Jag gjorde mitt första pass idag och stannar fram till helgen, säger den gänglige målvakten.
– Det känns lite ovanligt att nu träna på riktigt gräs. Men det är jättekul att få chansen och det hade varit en dröm att få spela i England. Här satsas det på fotbollen på ett helt annat sätt än hemma, säger Mirza Selimovic som även hunnit med att träna två dagar med danska Bröndby.

Något överraskande står det också klart att försvarsleden tappar rutinerade Mikael Bengtsson.
– Jag gjorde klart för klubben direkt efter säsongen att jag ville satsa på min civila karriär, säger Mikael Bengtsson som funderar på om det blir spel i lägre divisioner eller om han rent av lägger skorna på hyllan.
– Jag har ännu inte bestämt mig men någon annan klubb finns inte idag, säger han till Landskrona Direkt.

Annons
 

På fredag klockan 15.00 börjar Bois förberedelser inför kommande säsong. Landskrona Direkt har tagit pulsen på tränare Henrik Larsson.
– Det ska bli skönt att allt kommer igång. Vi kände att vi var på gång i höstas och hade gärna fortsatt ett tag till, säger han.

Första passet ägnas åt att träffas och prata lite men det blir även en kortare joggingtur. Någon fara för att spelarna ska vara otränade är det inte enligt Henrik Larsson.
– De har alla fått individuella träningsprogram som de följt under uppehållet och jag har inte hört något annat än att alla, förutom de som var skadade sedan tidigare, ska vara i trim.
De som det finns frågetecken för är lagkapten Linus Malmqvist som bröt vadbenet i oktober samt målvakt Peter Karlsson som varit axelskadad sedan våren 2011.
– Hur det är med dom får jag reda på i veckan. Och vad gäller Fredrik Karlsson och hans huvudskada så vet jag att han tränar på bra. Men det är alltid känsligt med huvudskador så vi får ta en dag i sänder, säger tränaren.

Ny i truppen är anfallaren Sonny Karlsson och om Henrik Larsson får som han vill så kommer ytterligare en anfallare att dyka upp. Något namn vill han dock inte nämna i dagsläget.

Truppen på Bois hemsida har inte uppdaterats ännu och en hel del spelare som slutat ligger kvar. Mirza Selimovic fick inte något kontrakt med vare sig Landskrona Bois eller Malmö FF och hoppas nu på en fortsättning i Englands näst högsta liga. Försvarsspelaren Linus Olsson har ett år kvar på kontraktet men mycket lutar åt att han kommer att spela i någon annan klubb.
– För att Linus ska utvecklas måste han ha speltid och det kommer inte att bli så mycket spel för honom i Bois. Därför hade det varit bäst för honom om han kan spela för någon annan klubb och vad jag har förstått så kan Kristianstad vara ett alternativ, säger Henrik Larsson.

De som inte fått förnyat kontrakt är Christoffer Tapper Holter (klar för Kristianstad FF), Simon Alm och Adam Svensson (oklart vilken som blir den nya klubbadressen), Ajsel Kujovic (troligtvis klar för formstarka Locomotiv Plovdiv som just nu ligger på en sjätteplats i Bulgariens högsta liga), Markus Lindström (troligen Högaborg) samt Jesper Olsson.
– Vad gäller Jesper så är han en intressant mittfältare men han spelar på den position i laget som har den hårdaste konkurrensen. Han tränade med Lund innan uppehållet men var han hamnar vet jag inte. men vi kommer att hålla ett öga på honom, uppger tränaren.
Niklas Nielsen som oturligt nog drog på sig sin tredje korsbandskada i samband med fjolårets sista pass på IP kommer antagligen att träna med Svalövs BK. Henrik Larsson ser gärna också att Bois kan hjälpa Niklas Nielsen.
– Jag hoppas att vi kan hjälpa honom på något vis. Antingen genom utbildning eller jobb.

Detta innebär att följande spelare lär dyka upp på idrottsplatsen på fredag: Peter Karlsson, Ivo Vazgec, Linus Malmqvist, Philip Andersson, Fredrik Liverstam, Max Mölder, Marcus Lantz, Fredrik Svanbäck, Alexander Zaim, Thomas Raun, Patrik Åström, Mathias Unkuri, Mathias Andersson, Amethyst Bradley Ralani, Fredrik Olsson, Fredrik Karlsson, Linus Olsson samt nyförvärvet Sonny Karlsson.

Ytterligare en spelare är det frågetecken kring och det är danske anfallaren Mark Leth.
– Här pågår fortfarande förhandlingar och mer vill jag inte säga om detta just nu, säger Henrik Larsson.

Efter fredagens lugna start är det hårdkörning som gäller.
– Vi kommer att träna måndagar, tisdagar, torsdagar, fredagar och lördagar. Allt för att få upp ångan så fort som möjligt. Sedan ser vi fram emot träningsmatcherna men det stora målet är att ladda inför premiären mot Brommapojkarna den 8 april.


– Jag har hela tiden varit säker på att Marcus Lantz stannar. Han har ett år kvar på kontraktet, säger Henrik Larsson som inte dragit någon större notis av de skriverier som varit kring mittfältsstjärnan.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser