Annons

Anmälda brott fortsätter att minska

I den senaste statistiken från polisen står det att läsa att antalet anmälda brott i Landskrona fortsätter att minska. 2009 anmäldes 6534 brott och 2010 var siffran 6367. Förra året var siffran nere på 5982.
I jämförelse med 2010 har antalet anmälda misshandlar minskat från 440 till 389, personrånen utomhus från 36 till 34 och antalet bedrägerier från 252 till 192. Antalet bostadsinbrott har dock ökat från 151 till 158.

En annan kategori brott som ökat i Landskrona är försök och fullbordade bilstölder. Från 98 anmälningar 2010 är siffran för 2011 uppe i 125. I grannkommunen Svalöv är detta en typ av brott som ökat lavinartat det senaste året. Från 20 anmälda försök eller fullbordade bilstölder 2010 till hela 64 2011.
– Det är en dramatisk ökning för en så liten kommun som Svalöv. Därför ber de nu om hjälp från allmänheten att hitta förövarna. Det är bara att ringa och tipsa polisen,säger Jörgen Petersson, stationschef i Landskrona, och gläds över den nya siffrorna.

Annons
 

– Det är glädjande att trenden med sjunkande siffror fortsätter i Landskrona, säger Jörgen Petersson men höjer ett varningens finger.
– Det gäller dock att vi håller ångan uppe och att vi får behålla våra resurser även efter nästa årsskifte. Som det är nu har vi extra resurser. Man ska veta att sifforna fortfarande är höga med tanke på antalet innevånare.

Förutom ett stort antal poliser pekar Jörgen Petersson på samarbetet med kommunen.
– Det går inte nog att underskatta. När alla drar åt samma håll så är det lättare för alla parter att arbeta och då kommer även resultaten, säger stationschefen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser