Annons

Intresse finns för Erikstorp

I mitten av november försatte ägarna av restaurangen Erikstorp sig själv i konkurs. Landskrona stad är dock angelägna om att hitta en ny krögare så fort som möjligt och har därför köpt upp konkursboet för 200 000 kronor.
Det är kommunen som äger fastigheten och i och med att vi nu köpt konkursboet så har vi full koll på situationen. Målet är att hitta en ny krögare som kan öppna under våren. Det var därför vi genomförde köpet, säger Benny Ahnelöv på kommunens fastighetsservice.
– Restaurangen är en viktig pusselbit i området. Bland annat är den viktig för stugbyns hyresgäster.
Måndagen var första arbetsdagen för året för Benny Ahnelöv och högst upp på listan står att försöka hitta en hyresgäst.
Först och främst måste vi tillsammans med bland annat stadsbyggnadsförvaltningen titta på vad vi vill ha för typ av kontraktsskrivning innan vi går in i detalj på namn, förklarar han.

Klart är dock att intresse finns.
– Jag vill inte säga för mycket men jag kan avslöja att det redan nu finns två intressenter som idag driver verksamheter i kommunen.
Hyran låg under 2011 på 14 600 kronor i månaden plus kostnader för värme, vatten och el. Någon hyressubventionering lär det inte bli enligt Benny Ahnelöv.
– Det kan jag inte tänka mig. Hur de nya krögarna kommer att driva Erikstorp blandar vi oss inte i.
Köket i byggnaden har några år på nacken och en del renovering kommer troligtvis att behövas. Därför kommer ärendet att beredas så skyndsamt som möjligt.

Annons
 

– De båda som redan nu har visat intresse har gjort klart att de behöver besked inom kort. Men exakt när vi kan presentera vem som kommer att driva Erikstorp vågar jag inte lova idag, avslutar Benny Ahnelöv.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser