Annons

Ny teknik räddar jobb på Thorn Lighting

Landskronaföretaget Thorn Lighting ser ljust på framtiden. Anledningen är LED-armaturer som gjort sitt intåg på marknaden. Den nya tekniken är mer ekonomisk och mer miljövänlig i förhållande till konventionell belysning.
– Med LED som ljuskälla har vi fått nya möjligheter. Genom en automatisk reducering av spänningen på dioderna reduceras belysningen och därmed även energianvändningen, säger Nina Söderström, local marketing manager på Thorn Lighting i Landskrona.

Närmast riktar sig företaget mot kommuner, företag och exempelvis bostadsrättsföreningar.
– Vårt nya elektroniska driftdon har en integrerad nattsänkningsfunktion. Denna aktiverar kunden själv vid installation. Snabbt, enkelt och helt verktygslöst, säger Nina Söderström och förklarar.
– När nattsänkningen aktiveras reducerar armaturen själv belysningsstyrkan efter två dygn och därmed även energianvändningen med 50%.

Annons
 

Den nya tekniken innebär en del förändringar i produktionen men några nya arbetstillfällen lär det inte bli.
– Omställningen av tekniken gör att vi står inför en förändring från den nuvarande tekniken till LED. Detta gör att vi kommer att använda oss av den befintliga personalen. Det känns dock tryggt att de cirka 250 anställda i Landskrona har sina jobb säkrade, säger Patrik Källåker, platschef på Thorn Lighting.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser