Flera äldre rånade i julhelgen

Under julhelgen har inte mindre än fyra personer rånats i Landskrona. Bland annat slogs en 84-årig kvinna till marken på juldagen och rånades på sin handväska på Kungsgatan. När polis kom till platsen vid 18.20-tiden fann de den chockade kvinnan med en bruten hand och ett blödande jack över ögonbrynet. Kvinnan fick föras till sjukhus för vård.

En dryg timme senare slog två rånare ner en 62-årig man på Viktoriagatan och stal hans mobiltelefon och plånbok. Mannen som bland annat fick en tand sönderslagen uppger att det rörde sig om två gärningsmän i åldern 25-30 år som utförde rånet.

Sent på annandagskvällen rånades en 74-årig man i Axeltofta. Mannen som blev nedslagen bakifrån rånades på sin plånbok som innehöll 900 kronor i kontanter. Händelsen inträffade cirka 23.20.

Kvinna på bangolfklubben rånades
En 46-årig kvinna rånades i samband med att hon skulle stänga lokalerna till Bangolfklubben i tisdags förra veckan. Fem killar i de övre tonåren höll fast kvinnan och rispade henne med ett vasst föremål i ansiktet och slog henne innan de lade beslag på 300 kronor och försvann från platsen.

– Det är för tidigt att säga om det finns något samband men rånen på Kungsgatan och Viktoriagatan skedde ungefär samtidigt och inte allt för långt från varandra. Men eftersom våra uppgifter om gärningsmännen är så knapphändiga så har vi inte så mycket att gå på i nuläget, säger Roland Friberg på polisen i Landskrona.

Till arkivet