Annons

Inomhusfotboll var favoriten

När EM-aktuelle mittbacken, Jonas Olsson var i 10-årsåldern var det inomhusfotboll som var melodin.
– Jag riktigt längtade efter att inomhussäsongen skulle dra igång. Alla cuper man spelade var det roligaste man visste på den tiden, säger West Bromwich-spelaren och bäst var det på hemmaplan i idrottshallen.
– Skånecupen och allt vad det hette, i alla ära, men Julcupen i idrottshallen var något speciellt. Det var den bästa hallen att spela i och det var extra kul att göra det inför alla man kände, säger Jonas Olsson som därför inte heller tvekade att skänka två matchtröjor, en klubbtröja och en signerad landslagströja, när BK Landora hörde av sig och undrade om han kunde sponsra klubbens lotteri i samband med årets julcup. Under fyra dagar med start på Annandag jul klockan 8.30 kommer hallen att fyllas av morgondagens stjärnor. Ett 70-tal lag från hela Skåne och rent av ett från danska Roskilde finns med när Landoras Julcup avgörs.
– På min tid hade vi ett ruskigt bra inomhuslag. Det var bland annat Alex Farnerud, Johan Andersson, Fredrik Hansson, Robban Drwiega och jag. Vi vann exempelvis Mariedal Cup (världens största turnering i inomhusfotboll för juniorer), minns Jonas Olsson som istället för att gästa idrottshallen får ställa in sig på en intensiv period i Premier Leaugue.
– Det är fullt schema i jul och nyår, säger Jonas Olsson och skrattar hjärtligt.

Efter helgens seger mot Blackburn är det mesta på topp i West Bromwich. Imorgon väntar Newcastle United på bortplan, på Annandag jul möter man Manchester City hemma, på nyårsdagen tar WBA emot Everton på The Hawthorns, två dagar senare blir det en tur till London där Tottenham väntar.
– Det är inga dåliga matcher. Det är roligt att spela och jag gör ju det hellre än att träna, säger Jonas Olsson och lägger av en nytt garv.
– Dagarna mellan match går nu åt till återhämtning och besök i videorummet. Vi har genomgångar framför videon och det kan vara hela laget eller separat, typ bara försvarsspelarna.

Annons
 

Jonas Olsson tillhör den imponerande skaran på ett dussintal spelare som hittills spelat varje minut av årets upplaga av Premier League och efter en intensiv julhelg lär det inte bli lugnare i vår då varje match ofta har stor betydelse och i sommar väntar EM.
– Jag tycker att jag stärkt mina chanser. Jag fick chansen på allvar mot Danmark och England och tog den. Jag har flyttat fram mina positioner, samtidigt ska man ha klart för sig att fotboll är en färskvara. De som är bäst under våren spelar i EM. Ligan och att vi har England i gruppen talar dock till min fördel.

Något större julfirande är inte att tänka på för Jonas Olsson men en sak kan han sakna hemifrån.
– En back julmust hade inte suttit fel.


Jonas Olsson har full fokus på kommande matcher.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser