Annons

Sum-Sim guld till LS-simmare

Alfred Christensson från Landskrona Simsällskap slog till hårdast på Sum-Sim (Ungdoms-SM) i simning i Helsingborg i helgen när han vann 100m fjärilsim i överlägsen stil.

Landskrona Simsällskap hade sex simmare med i truppen till Sum-Sim i Helsingborg, Simningens Ungdoms-SM. Av dom deltog tre stycken individuellt och övriga i lagkappslag. Det var Alfred Christensson, -98, som slog till hårdast och gjorde ett lopp över allas förväntningar när han överlägset tog hem 100m fjärilsim i pojkarnas yngsta klass.

Annons
 

Alfred som hade tagit sig till final genom kvaltävlingen Sum-Sim region i Kristianstad för fyra veckor sedan gjorde en strålande insats. Han hade tredje bästa tid innan finalen men väl där var det endast guld som gällde.
– Det var en makalös simning. Det är fortfarande helt overkligt, säger hans tränare David Söderstjerna, ungdomselittränare i LS.
– Alfred tryckte på från början och vände först vid 50m på snabba 29.33. Sedan utökade han försprånget och i mål var han en och en halv sekund före sina konkurrenter med den fantastiska tiden 1.01.83. Mer än tre sekunder snabbare än i kvalet.

Alfred gjorde även en vass insats på 100m ryggsim där han noterade nytt personligt rekord och en tiondeplats med tiden 1.07.20.

Clara Vater, -97, gjorde även hon ett kanonfint Sum-Sim. På 200m ryggsim gjorde hon ett felfritt lopp, sänkte sitt personliga rekord med tre sekunder och noterade 2.23.90. Det räckte till en utmärkt sjundeplats och var även kval till Senior-SM nästa år.
– Ett bra lopp där hon simmar tekniskt fint hela vägen, berättar David.

Clara simmade även hem en niondeplats på 100m fjärilsim där hon noterade en bättre tid än i kvalet med 1.07.63.

Klubbkamraten och ålderskollegan Sara Linné, -97, hade även hon två individuella lopp på Sum-Sim. Bäst lyckades hon på 200m medley där hon såg till att kapa ytterliggare på sitt personliga rekord när hon noterade 2.28.67 och simmade hem en vass åttondeplats.
– Ett fint lopp där fjärilsimmet och bröstsimmet börjar stämma riktigt bra, fortsätter David.
Sara gjorde även en bra insats på 200m ryggsim men lyckades inte göra om loppet från kvalet. Tiden 2.26.05 räckte till en elfteplats bland Sveriges bästa 14-åringar.

I avslutande lagkappen såg LS till att förbättra sin placering från kvalet från en sextonde till en fjortonde plats och kapade ytterliggare fyra sekunder på totaltiden. I laget simmade Filip Tretonius, -99, ryggsim på godkända 1.13.29. Salim Celikovic, -98, gjorde ett grymt bröstsim på 1.21.11, vilket är 2,6 sekunder snabbare än hans tidigare bästa notering. Guldmedaljören Alfred simmade fjärilet på 1.04.78 och Simon Henriksson, -97, avslutade med ett vasst frisim på 1.03.17, sekunden snabbare än hans tidigare lopp. Sluttiden blev 4.42.35.
– Vi är helnöjda med helgens tävlingar och att LS får simma hem ett Sum-Sim guld är vi inte bortskämda med. Det var många år sedan det hände, säger David Söderstjerna stolt.

Nu har simmarna några dagars lugn och ro innan jullovet nalkas med dubbla träningspass per dag. Dom bästa ska avverka 18 simpass mellan jul och trettonhelgen. Träning föder framgång.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser