Annons

Hypotetisk utställning på konsthallen

På lördag är det vernissage för årets sista utställning på konsthallen i Landskrona. Det är högskoleelever som läser design och kommunikation på högskolan i Malmö som ställer ut hypotetiska förslag på hur man ska kunna öka intresset för såväl konsthallen som utställningen Rum för Reklam på museet.
Lucas Brusquini, på byrån Givakt i Malmö, lekte med tanken att låta Landskrona Konsthall bli en levande mötesplats för samtal, utställningar och seminarier kring grafisk design. Han kontaktade sedan mig, säger Christel Brost, kursansvarig på K3 Malmö högskola.
– Jag tyckte att idén var strålande och därefter träffade vi personalen vid konsthallen och museet och riktlinjer drogs upp för hur arbetet skulle kunna genomföras.

Resultatet av samtalen blev att 33 andraårselever indelade i sex grupper ska ge sin syn på hur man skulle kunna utveckla intresset.
– De sex grupperna får vars ett rum i Konsthallen där de för genomföra sina förslag, säger Christel Brost.
En av grupperna håller på att bygga upp en modell av konsthallen
– Det svåra är egentligen att få allt på plats utan att det går sönder, säger Lina Haremst medan hon lägger de sista händerna på ett av gruppens förslag.
Hennes kollega Jonatan Bornarve tycker att projektet är mycket spännande.
– Det är en fantastisk utställningslokal men hur mycket potential som helst, säger han.
– Det roligaste är dock att det här är på riktigt. Det är första gången vi kommer ut och gör något utanför klassrummen och det gör det extra spännande.

Annons
 

De sex förslagen kommer under fredagen att presenteras för ansvariga på museet och konsthallen och ett av bidragen kommer sedan att utses till vinnare.
Juryn består av personal på museet som tillsammans med Lucas Brusquini kommer att utse det mest spännande förslaget. Vem som vinner presenteras på vernissagen på lördag klockan 14.00, avslutar Christel Brost.

Invigningen av utställningen äger rum klockan mellan klockan 13.00-17.00 och den pågår till och med den 22 december.


Jonatan Bornarve, Lina Haremst, Maria Ingerup samt Linn Tordestam hjälps åt med sin modell.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser