Annons

Sångarfest för gamla körmedlemmar

För några veckor sedan berättade vi att det skulle ske en återträff för gamla körmedlemmar i den på 70-talet så välkända Landskronakören Chorus Canorus. Nu har så varit fallet och då det var första gången på nästan 30 år som kören sammanstrålade, var det med stor förväntan som de nästan 50 gamla medlemmarna träffades på Pumphuset i Borstahusen.

Det framgick med tydlighet under middagen att detta var en körfest, då välklingande körmusik  hördes från alla bord.  För de medlemmar som glömt sina sångstämmor var ett  nostalgi-nothäfte framtaget med musik från konserter i både Sverige och från körresor gjorda i Tyskland och England på 70-talet.

Annons
 

En och annan Luciasång och julsång fanns också med.  En samlad tanke gick till den nyligen bortgångne körledaren och musikentusiasten Le-Roy Forslund, som under alla år ledde kören och även arrangerade en stor del av den musik som framfördes.  Vid kvällens slut var alla överens om att man inte kan vänta ytterligare 30 år på att få stämma upp i gamla körsånger.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser