Annons

Dagens tomte: Danijel Milovanovic

Vi träffade honom tidigt i våras i Birmingham. En legend i Landskorna efter sitt hattrick mot Helsingborgs IF i 6-2 matchen 2002. Alltid lika god och glad. Som klippt och skuren för sin nya syssla som polis. Skulle vilken dag som helst kunna extraknäcka som tomte. Möt Danijel Milovanovic!

Har fotbollsskorna åkt in från hyllan till garderoben eller kör du korpfotboll?
– Skorna har hamnat på hyllan sedan min sejour tog slut i Landskrona BoIS. Tyvärr håller inte mitt knä för korpfotboll heller och vill inte riskera några framtida men med att spela några andra sporter heller. Det blir lite löpning istället för att hålla igång. Det blir lite gubbatennis också som är skonsamt för en invalid. Hahaha.

Annons
 

Ska du jobba på julafton eller blir det julbord på polishuset?
– För en gång skull är jag ledig på julafton. Har jobbat de senaste tre åren på julen. Något julbord blir det inte heller. När man jobbar statligt så räknas det som en förmån och delas inte ut till dom anställda. Tragiskt men sant. Kollegorna brukar ordna en julfest med julmiddag men då kommer allt från egen plånbok.

Hur är julafton i Falkenberg?
– Intressant fråga för att de flesta tror att jag kommer ifrån Falkenberg. Det gör jag faktiskt inte utan är från staden Varberg. Jag jobbar även som polis i Varberg och min moderklubb i fotboll är Varbergs Bois. I grund och botten Varbergare. Apropå julafton i Varberg är det oftast lugnt. Det finns vissa sorgliga historier på denna dag då det finns många människor som känner sig som mest ensamma den dagen eftersom de flesta umgås med sina familjer. Det finns sådana som inte har någon familj och det påminns man ibland på jobbet denna dagen. Skänker en liten tanke till dom ensamma på julafton. Däremot brukar det vara full fart på juldagen med fest och alkohol och vad det medföljer för oss poliser. Det brukar bli hektiskt och en hel del att göra.

Vi vet att du älskar grönkålen på julbordet. Ge oss receptet.
– Här har ni missat en delikatess skåningar. Fantastiskt gott till julbordet och det hemliga receptet är rikligt med grädde och inte snåla med den. Det är trots allt jul och då får man unnas sig.

Om du skulle önska dig en fotbollsbiljett i julklapp, vilken som helst, vilken match skulle du vilja se och varför?
– Mitt påbrå är serbiskt och jag är ett stort fan av den serbiska fotbollsklubben Röda Stjärnan. De har sina rivaler i Partizan och det brukar bli en folkfest vid dessa matcher. Biljetten skulle vara att få åka till Belgrad och se Crvena Zvezda (Röda Stjärnan) – Partizan, säger Danijel Milovanovic och avslutar med en passning.
– Vill passa på att skicka en julhälsning till alla mina vänner som jag fick under Landskronatiden och numera inte hinner att träffa. Givetvis en god jul till alla Landskronabor som är underbara människor.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser