Annons

Varning för falska brandmän

Två män i 40-årsåldern ringt på hos boende i en fastighet på Larvi och uppgett att de kom från räddningstjänsten och att de ville komma in i lägenheterna. En rådig kvinna fattade dock misstankar mot männen och släppte inte in dem i sin lägenhet. Några riktiga brandmän har dock inte varit i området den aktuella tiden och därför vill räddningstjänsten i Landskrona varna allmänheten.
– Räddningstjänsten gör planerade bostadsbesök. Dessa sker i två steg och sker alltid i samråd men fastighetsägaren. Först besöker insatsledaren fastigheten tillsammans med en representant från ägaren och gör en bostadstillsyn. Detta görs som regel på eftermiddagen. På kvällen kommer sedan hela brandstyrkan till fastigheten och gör bostadsbesök där man bland annat informerar om brandskydd, säger Eva Lövbom, chef på räddningstjänsten.

Hur vet man att det är räddningstjänsten som kommer på besök?

1. Fastighetsägaren informerar de boende om det planerade besöket
2. Personal är klädda i utryckningskläder
3. Brandmännen legitimerar sig
4. Brandbilar är parkerade i området.
5. Brandmännen säljer inte brandsläckare/brandvarnare etc.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser