Curla CK tog steget upp i elitserien

Succé redan första säsongen. Nyligen tog sig Curla CK från Landskrona steget upp i elitserien. Curla vann samtliga tre matcher i Helsingborg när division 1 södra avgjordes. I och med vinsten avancerade laget till nästa säsongs elitserie.
– Båda våra två första matcher mot Norrköping och Sundbyberg var rätt jämna fram till halva matchen. Vilket gjorde att vi var tvungna att lägga in en ytterligare växel, något vi klarade av, säger Mikaela Törnkvist i Curla CK.

Efter vinsten mot Norrköping och Sundbyberg blev det en avgörande final mot Team Rilea från Göteborg som även hade vunnit sina två matcher. Curlas lagkaptenen Ditte Karlsson lyckades lägga en perfekt sista avgörande poängsten och vinsten var säkrad.

Curla.nu CK består av Ditte Karlsson, Frida Lideberg, Mikaela Törnqvist och Kristin Svensson och tjejernas målsättning är inte blygsam. Nu satsar Curla CK på att bli Sveriges bästa lag.
– Vi vet vad som krävs för att klara sig bra bland landets bästa lag. Nu ska vi träna tillsammans så mycket vi kan. Det gäller att vara så samspelta som möjligt, säger Ditte Karlsson.

Till arkivet