Landskronaföretagare tar över golfbanan i Svalöv

Oddsen för att Landskrona Bois förlägger nästa års sponsorgolf till Svalövs golfbana är låga. Detta står klart sedan företagarna Peter Condrup, Göran Andersson och Tomas Björklund genom ett gemensamt bolag igår förvärvat golfanläggningen i Svalöv.

Det tidigare ägarbolaget Månstorps Golfanläggning AB försattes på egen begäran i konkurs den 10 oktober i år och efter knappt två månader har konkursförvaltare Ola Sellert från Trägårdh Advokatbyrå funnit en köpare till anläggningen.

Den nya ägarkonstellationen tillträder golfbanan omgående och kommer inom kort att presentera sina planer för nästa golfsäsong.
– Det känns fantastiskt roligt att få ta över driften av denna fina golfbana, säger Tomas Björklund, delägare och VD i det nya ägarbolaget i ett pressmeddelande.
– Peter, Göran och jag kommer från olika branscher och kompletterar därför varandra på ett bra sätt. Jag är helt övertygad om att vi, tillsammans med alla medlemmar i Svalövs Golfklubb kommer att kunna lyfta Svalövs golfbana till nya höjder.

Kort presentation av de nya ägarna:

Peter Condrup: VD och huvudägare i Akea AB, ett av Skånes största företag inom markentreprenad. Vice ordförande i Landskrona Bois.

Göran Andersson: VD och ägare till Thanda AB, moderbolag till bl a Hotel Öresund (Landskrona), Hotel Tornet (Helsingborg) och cateringföretaget Catera AB. Styrelsemedlem i Landskrona Bois.

Tomas Björklund: VD och ägare till golfreseföretagen Time Travel och Costa Daurada Golf. Har arbetat med golfturism i olika former i nära 20 år.

Till arkivet