Annons

”Kaos i stadshuset” efter KS-beslut

– Det är kaos i huset idag, säger Stefan Olsson, kommunstyrelseledamot och politisk sekreterare för Sverigedemokraterna och syftar på efterspelet till gårdagens beslut i KS där hans parti fick genom ett tilläggsförslag som innebär att campingen ska utredas vidare.
Direkt efter mötet ringde Börje Andersson (stadsbyggnadsnämndens opolitiske ordförande som sitter på ett folkpartimandat, reds anm.) runt till våra ledamöter i stadsbyggnadsnämnden och hotade med att avgå från sin post om projektet inte genomförs. Jag sa till honom att ”Då kanske du inte är rätt man på rätt plats”, berättar Stefan Olsson.

– Om byggnationen inte blir av så skulle han dessutom se till att påminna Landskronaborna fram till valdagen 2014 vem det var som satt käppar i hjulet för utvecklingen i Norra Borstahusen och syftade på oss Sverigedemokrater, säger Stefan Olsson upprört och menar att detta måste komma ut.
– Det är inte acceptabelt. Hur skulle det se ut om vi i oppositionen skulle hota med att lämna våra uppdrag bara för att vi inte får genom våra förslag. Möjligen fungerar det så i de företag han styr men inte i politiken. Han får lära sig att ta en motgång. Det har vi fått göra och gått stärkta ur detta.

Annons
 

– Vi tycker att Norra Borstahusen-projektet är ett viktigt och bra men vill belysa det ytterligare, säger Stefan Olsson.

Börje Andersson må ogilla den uppkomna situationen men flytta på sig tänker han inte göra.
Jag har inga planer på att avgå, säger han när Landskrona Direkt konfronterar honom med uppgifterna. Några ytterligare kommentarer till telefonsamtalen gör han inte.
– Det måste vara en språkförbistring i SD:s förslag. Det man begär är omöjligt. Att ta fram ytterligare en plan skulle ta ett år. Jag har sagt det många gånger tidigare, att ska Landskrona resa sig ur kräftgången måste vi få igång byggnationen i Borstahusen. Jag har nu fått försäkringar från SD att det inte handlar om att stoppa projektet utan att det rör sig om att kartlägga alternativ och det har jag inget emot. Det är nu upp till KS att reda ut den uppkomna situationen och med gängse språkbruk se till att förvaltningen kan åta sig uppdraget, säger Börje Andersson.
– Vi måste bli konsekventare och se till att hålla fast vid ingångna beslut, poängterar han och syftar på den långdragna process som varit innan planprogrammet hamnade på kommunstyrelsens bord.

Stadsbyggnadschef Per Fredrik von Platen medger att det varit en omtumlande tid efter beslutet.
– Det som förvånar mig är att Sverigedemokraterna, som varit med på tåget hela resan, först vid sittande bord lägger förslaget.
Campingarrendatorn, byalaget, länsstyrelsen, golfklubben, alla som berörs har varit nöjda. Skall vi nu göra en parallell detaljplan får vi räkna med en tidsfördröjning på ett år och en kostnad på ytterligare en miljon. Det kan också komma att äventyra hela exploateringskalkylen, avslutar stadsbyggnadschefen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser