Annons

Falcons F15 vidare i SM-slutspel

Falcons F15 fick vara med om en dramatisk helg i Lund när gruppspelet till Newbody  Cup (USM för flickor 15 år) avgjordes. Spänningen var total och allt kom att avgöras i den sista gruppspelsmatchen mellan Lugi – Warberg där resultatet gick Landskronatjejernas väg.

Falcons hade i gruppen Skånelagen  Lugi IBK, och FBC Engelholm. Lag man åkt på 5-1 förluster i serien. Därtill fanns Warberg IBF, en av de större klubbarna i Sverige.
– En på förhand väldigt tuff lottning, medger tränare Stefan Jönsson.

Annons
 

Först ut var arrangörsklubben Lugi.  Falcons var taggade  och började bäst.  Man tar också ledningen genom Emma Pedersen. Hemmalaget  kvitterar två minuter senare.
– Sedan står det och väger. När det återstår fyrtio sekunder av matchen  avgör Johanna Ejdelind, efter en genialisk passning från Malin Wiik, säger tränaren nöjt.

Andra matchen gick mot Warberg.
– Det är ett duktigt spelande lag, men  vi hänger med bra. Warberg tar ledningen innan Jessica Lundgren kvitterar på ett hårt dragskott utifrån. Sedan är det ställningskrig ända fram till det återstod fyra minuter. Då gör Warberg två mål  på tio sekunder.  Förlust 3-1, berättar Stefan Jönsson.

Falcons var  därmed  tvungna att vinna mot FBC Engelholm för att ha en chans till fortsatt SM-spel.
– FBC är ett tufft och fysiskt lag att möta. Efter två minuter faller Malin Pettersson i FBC olyckligt. Armbågen går ur led, och vi får vänta på ambulansen.  Det var skärrade tjejer i båda lagen, berättar tränaren och lagen fick vänta i 30 minuter innan spelet kunde återupptas.
–  Vi är det bättre laget i denna match. I mitten av första perioden avgör vi matchen. Vi går fram till 3-0, genom två mål av Johanna Ejdelind, och ett av Malin Wiik. Andra perioden fortsätter som den första och vi gör ytterligare två mål. Återigen är det Johanna Ejdelind som visar sin målfarlighet.

Resultatet innebar att den sista matchen var avgörande för vem som skulle vinna gruppen. – Den spelades mellan Lugi – Warberg. Warberg blev etta i gruppen om man vann matchen. Hallänningarna ledde också med  2-0 men Lugi vände matchen, och vann med 5-3. Därmed vann vi gruppen, och går vidare i USM-slutspelet, säger en glädjestrålande Stefan Jönsson.
–  En heroisk kämpainsats av tjejerna. Vi har nog aldrig spelat i så högt tempo förut. Försvarsmässigt var det jättebra. Vi släppte bara in fyra mål på tre matcher. Så man måste berömma våra backar, och målvakt, Lina Bergvall. Anfallsmässigt var det okej med plus för Johanna Ejdelind, och Malin Wiik. Grattis tjejer!, avslutar tränaren.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser