Annons

Högtflygande föredrag av krögare trollband

På tisdagskvällen fick ett 50-tal åhörare lyssna till hissnande historier på Pumphuset. Det var krögaren och äventyraren Niclas Lundblad som berättade om sitt spännande liv. Tyngdpunkten i hans drygt timme långa föredrag låg på fallskärmshoppningen som ligger honom varm om hjärtat.
– Det som väckte mitt intresse var en musikvideo med det danska bandet Laid Back och det var Lars von Trier som gjort filmen. Där kunde man se bandet hoppa fallskärm och spela musik samtidigt. Det verkade som min melodi och när jag tog en kurs i Kristianstad öppnade sig en helt ny värld för mig, berättade han till fantastiska bilder och filmsnuttar.

Niclas, som tidigt var involverad i krogbranschen i Landskrona ägnade sig mer och mer åt hobbyn som till slut blev han levebröd under några år. USA, Australien, Sydafrika och många andra länder har han hoppat i. Landskrona är dock den stad han helst ser från ovan.
– Inget är vackrare än att flyga över Landskrona och se alla vallgravar för att sedan landa på Citadellområdet. Det slår ut allt.

Annons
 

Vidare berättade han om allt från hans jobb på sjön till att han och en vän genomförde ett experiment genom att tillverka en fallskärm som ritats av Leonardo da Vinci hundratals år innan någon ens kunnat drömma om att flyga. Han berättade även om sina uppdrag för militären samt om den dag då miljardären Sir Richard Branson erbjöd honom och hans kamrat en miljon engelska pund för att slå världsrekord genom att flyga jorden runt med världens minsta flygplan.


Niclas och hans engelske vän Adrian fick i uppdrag att flyga jorden runt med världens minsta flygplan. projektet stoppades dock i sista stund.
– Vi hade pengarna på kontot och det var meninen att Adrian skulle flyga och jag skulle köra med en landrover så att vi kunde tanka och så vidare. Men Branson lade projektet på hyllan av efter att en vän gått bort.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser