Samtidskonst på årets höstkvalité

Inför höstens stora kvalitetsauktion på Skånes Auktionsverk, tidigare Anders antik, den 27 november presenteras en ny avdelning med samtidskonst. Under rubriken återfinns ett 40-tal verk med bland annat axplock ur konstsamlaren Geoffrey Erikssons  (Malmö) samling, uppbyggd under ett kvarts sekel.

Det svenska konsthantverket lyfts fram genom flera högklassiga föremål av keramikern Berndt Fribergs hand, samtidigt som utvalda delar ur glassamlaren Stig Perssons i Ronneby samling, utbjuds till försäljning.

En av auktionens verkliga rariteter är Edvard Munchs “Den lille tröster” ur ”Alfa & Omega”, en litografi tryckt i svart, ” som hängt hemma hos Hjördis Svensson i Borstahusen och som på 50-talet köptes hos gallerist Sigurd Thornberg i samma fiskeläge.
Trots några mindre revor i marginalen, något gulnad efter passepartoutkant samt små suddmärken runt signaturen, som det står i beskrivningen av verket, är utropspriset satt till 40 000-60 000 kronor.

Förhoppningen är väl annars att årets höstkvalité ska får en lika stor snackis som ifjol då en ”Tavla köpt för några tusen såldes för 1,6 miljoner”.

Till arkivet