Annons

Polis och kommun planerar för ny kampanj

Annika Wågsäter, trygghetssamordnare i Landskrona stad och Anders Enqvist, polisinspektör har daglig kontakt. Nu utmynnar kommunens och polisens nära samarbete i ett nytt projekt.
– Tillsammans med omsorgsförvaltningen tittar vi på hur vi kan gå ut med information om hur man med enkla knep kan försvåra fickstölder, säger Anders Engvist och gör jämförelser med kampanjen med klistermärket ”Vem öppnar jag för nu”.
– Det var en lyckad kampanj, säger han samtidigt som han är noggrann med att understryka att den kommande kampanjen ännu är på planeringsstadiet och att fickstölder ofta går i vågor.

De man vänder sig till är ledet innan tågluffargenerationen, vilka mer naturligt lärde sig att lägga plånboken i framfickan istället för att som deras pappor bära kontanterna i små svarta handledsväskor.
– Att lägga plånboken eller portmonnä i en handväska som sedan läggs i en cykelkorg eller hängs på rullatorn är sådant vi vill varna för, säger polismannen.
Att kommunens och polisens samarbete mynnat ut i fler lyckade kampanjer är Kontantfritt Landskrona ytterligare en bekräftelse på.
– Vi är på rätt väg men arbetet måste fortgå på många plan, menar Annika Wågsäter som värdesätter samarbetet med polisen högt.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser