Annons

Kulturlabbet startar med en dubbel

Stadens goda ambassadörer i Kulturlabbet startar i helgen höstsäsongen med att bjuda in till dubbla arrangemang.
– Under Kulturnatten på fredag har vi kvällscafé på teaterrestaurangen. På lördag är det säsongens första lördagscafé med levande underhållning i samma lokal, hälsar Per Eriksson.

Kvällscafé på Kulturnatten
I samband med fredagens Kulturnatt i Landskrona svarar Kulturlabbet för tre aktiviteter.
– Under hela kvällen håller vi öppet på teaterrestaurangen med levande musik och underhållning. Mellan 19 och 22 står elever från Kulturum, Landskronas estetklasser och Allvar Gullstrands estetprogram för musiken. Serveringen är så klart öppen och det finns smörgåstallrikar och annat som passar på ett kvällscafé, informerar Per Eriksson.

Annons
 

Efter musikunderhållningen utlovar Per Eriksson en eftersits.
– Mot slutet på kvällen, när barnen lagt sig, håller vi öppet för en eftersits mellan 22 och 24. Då serveras det lugn och behaglig musik och i pauserna drycker lämpade för vuxna, säger han med glimten i ögat.

Den tredje punkten på dagordningen är vandringstävlingen Ordflätan som bygger på att man går runt på flera andra ställen under Kulturnatten. Tävlingsregler och svarsblankett finns på alla dessa ställen och på teaterrestaurangen.
– Det finns tio priser till de lyckliga vinnarna.

Eftersitsen i all ära, men på lördag är det tidig uppgång för då är det premiär  för höstens lördagscaféer på teaterrestaurangen. Åter bjuds det gratis underhållning till fikat.
Först ut att underhålla är duon Petra Håkansson och Therese Ludvigsson.
De spelar gitarr och sjunger finstämt moderna covers. De har tidigare gästat lördagscaféet och gjorde stor succé med sina tajta stämmor och varierade låturval, berättar Per Eriksson.

Under premiärlördagen återkommer även en annan underhållare då Jan Nilson kommer att hålla en musikquiz.
– Vi har haft gäster som varje gång frågat om det blir musikfrågelek. Och den här gången blir det. Pris utlovas förstås.

Lördagscaféet är öppet mellan 10:30 och 13:30.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser