Annons

Praktfullt himlafyrverkeri och fler blir det…

Den som i lördags riktade blicken mot skyn kunde skåda ett ovanligt praktfullt himlafyrverkeri, nämligen meteorsvärmen Draconiderna. Strax efter 22.30 kunde Landskrona Direkt mitt i staden med omgivande ljus och för blotta ögat på den molnfria himlen njuta av skådespelet av resterna av en sönderfallen komet som brann upp då den tog sig in i atmosfären
–  Draconiderna har kraftiga utbrott vart 13:e år, berättar Bengt Rosengren som vid åtskilliga tillfällen upplåtit sitt teleskop åt nyfikna Landskronabor.
–  Nu under hösten finns det chans att se tre meteorsvärmar till: Orioniderna med maximum den 21-22 oktober, Leoniderna med maximum 17-18 november, och Geminiderna med maximum 13-14 december. När respektive tid närmar sig kommer jag att skicka små stjärnkartor som visar vilken del av himlen man skall titta mot. Verkar det bli klart väder kanske jag inbjuder till stjärnfallsvaka vid Syrenstigen vid vallgraven, utlovar han och vi tackar för den spännande informationen.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser