Annons

Kreativt mingel skapade nya kontakter

Kulturarbetare, professionella som hårt ideellt arbetande, träffades och minglade på teatern igår kväll.
– Ambitionen har varit att bjuda in alla yrkesverksamma och andra som aktivt arbetar med kulturlivet i vår stad till denna träff, säger kulturförvaltningens chef Göran Nyström.
– Därför bad vi också att få tips på personer som vi borde bjuda in. Nu lyckades vi inte helt nå ut till alla, tillägger han som i slutet av sitt anförande visade en bild ur projektet ”Myt och Sanning” och blir åter påmind.
– Vi glömde rent av att bjuda in Siw Malmkvist. Det får vi inte glömma nästa år.

Grundtanken med träffen var själva minglandet där nya nätverk skulle kunna uppstå men det bjöds även på underhållning, föredrag, mat och dryck.

Annons
 


Kulturskolans producent Peter Cemjak, tillhör också en av eldsjälarna i Kulturlabbet. – Det är mycket att stå i inför Kulturnatten den 7 oktober. Missa inte tältet på Kasernplan där det kommer att bli musik från klockan 19 och fram till midnatt. Det blir även gycklare och eldshower där efter mörkrets inbrott.


Malin och Othman Karim verkade ha lagt visumtrasslet till USA bakom sig.
– Det blev bara helt sjukt. De ville ha in alla mina gamla svenska pass som är makulerade. Vem sparar på sånt?, menade Othman.


Skrupelfria författaren Jonas Bergh och fotografen Tomas H Johnsson hade inga problem med att tränga sig i kön in till teatern. Vad Jonas Bergh gör nu för tiden berättade han för oss förra fredagen. Tomas berättade att han var mycket nöjd med bildspelet som visades på tågen i samband med Malmöfestivalen och att han nu skulle ge sig på filmen Sverigeresan.


Louise Jönsson från kulturförvaltningen alltid lika glad och hjälpsam mot media och kulturarbetare.


Det bjöds även på underhållning.


Hugo Svensson tog vara på tillfället och informerade Direktens utsände att välkände utrikeskorrespondent Kjell Albin Abrahamsson gästar Pumphuset den 27 september.


Actionstudios Martin Larsson och Sebastian Swärd berättade att man hade 200 anmälda till deras audition, lördagen den 24 september, då de åtta största rollerna till julkalender ska besättas. Bibliotekschef Margareta Rydhagen i bakgrunden passade på att mingla.


Sötaste paret och skönt förvirrade Annette Kumerle Lindwall Och Dario Kumerle hade glömt att anmäla sig själva till minglet men rekommenderat det för många. Men som kvällens moderater Carina Molander uttryckte det. “Är du inte förvirrad, så är du inte tillräckligt informerad.”


Konstnärerna Stig-Owe Jemseby och Rose-Marie Bengtsson hälsade glatt på Direktens fotograf.


Musikern och sångerskan Helena Rask trivdes på teatern tillsammans med kompisen Charlotta Öberg.


Museets fotograf plåtar kulturnämndens ordförande Gunlög Stenfeldt (FP).
– Jag är glad att så många slutit upp och jag hoppas vi idag kan bygga något vi vill ha mycket av i framtiden, sa hon.


Är du en kreativ, ung och vill få kostnadsfri hjälp att utveckla och förverkliga dina idéer, då kan Selfmade vara något för dig.
– Alla som har en idé, det kan vara kommersiellt, ideellt eller kulturellt, vill jag gärna komma i kontakt med, säger Sanna Lilie från projektet Selfmade.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser