Annons

Dom faller om 14 dagar mot kommunfullmäktiges ordförande

Rättegången mot kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg som står åtalad för olovlig försäljning av alkoholdrycker hölls på måndagsförmiddagen. Den 20 minuter försenade rättegången inleddes med att åklagaren drog genom målet innan Lennart Söderbergs ombud Claes Kronström och den åtalade själv berättade sin syn på händelsen.
– Lennart Söderberg erkänner de faktiska omständigheterna men att brottet ska betraktas som ringa och att åtalet därför bör ogillas, säger advokaten Claes Kronström.
Kammaråklagare Kerstin Eriksson hävdar dock att brottet inte är att betraktas som ringa och att Lennart Söderberg därför bör dömas till ett måttligt bötesstraff.

Det var i februari 2009 som Lennart Söderberg, i egenskap av värd för en polsk delegation, från den då egna restaurangen, Speakers Corner, beställde en buffé som utöver mat innehöll en flaska starkvinsglögg, två flaskor mousserande vin samt tre flaskor vin. Mat och dryck levererades till bostaden och kalaset fakturerades Landskrona stad. Händelsen uppdagades dock inte förrän cirka ett år senare då stadens alkoholhandläggare läste om tilltaget i lokal media och då inleddes en polisutredning som resulterade i åtal.

Annons
 

Dom faller måndagen den 26 september.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser