Daniel Nannskog – vad gör du nu för tiden?

I våras följde vi Daniel Nannskog i den norska reality-serien Nummer 1. Den forne BoIS-skyttekungen skulle tillsammans den tidigare landslagsmålvakten Frode Grodås, Liverpool-legenden Stig Inge Bjørnebye samt handbollsstjärnan Anja Andersen hitta Norges nästa stormålvakt.

Efter succén i Landskrona BoIS blev han som bekant proffs i kinesiska Shanghai Shenhua under två år och förärades där en väl använd tröja nummer 36. En matchtröja som fortfarande finns i Landskrona, då den pryder sportredaktionens rum på Direkten. Tidigare BoIS-tränaren Janne Jönsson fick honom att lämna kineserna för att istället komma till Stabæk där karriären tog ny fart och Daniel Nannskog hann med att bli Tippeligaens skyttekung 2006  och norsk mästare 2008. Sent i ifjol höstas tillkännagav han på en presskonferens att skadorna satte stopp för en vidare karriär.

Men vad gör han idag? Vi hörde av oss till Nannskog som än idag har ett stort BoIS-hjärta och undrade, vad gör du nu för tiden?
– Jag är tränare för Stabaek 2 som spelar i motsvarigheten till division 1 i Sverige. Där är vi ett topplag, men andralag får inte gå upp i näst högsta divisionen här. Dessutom jobbar jag som fotbollsexpert för TV2 här i Norge.  Som sagt, jag slutade spela inför detta året på grund av  en skada men jag trivs kanonbra i de nya rollerna, poängterar han som i möjligaste mån även följer med i vad som sker på idrottsplatsen i Landskrona.
– Jag följer BoIS så mycket jag kan via Internet och ser att de har haft ett tufft år. Man får sikta på att komma tillbaks starkt nästa år och göra ett nytt försök att nå Allsvenskan, säger 37-åringen och avslutar med en skön passning.
– Hälsa hela Landskrona så gott från en gammal randig kille!

Till arkivet