Annons

Stiftelsen Kaptensgårdens Samlingar fick 100 000 kronor

Styrelsen i Sparbanksstiftelsen Öresund har beslutat att bevilja ett anslag på 100 000 kronor till projektet ”Återställande av konstverk” som ingår i Stiftelsen Kaptensgårdens Samlingar till en sådan nivå att de återfår en acceptabel kvalitet.
– Jag känner både glädje och tacksamhet till det generösa bidraget då en del av konstverken är i akut behov av åtgärder för att hantera skador och slitage, säger ordförande i stiftelsen, Anders Persson,.
– Det känns angeläget att skulpturerna i parken och målningarna som finns deponerade på stadens förvaltningar och äldreboenden underhålles och förvaltas på rätt sätt, därav detta bidrag, säger Joakim Rubendahl, kontorschef på Sparbanken Öresund.

Stiftelsen Kaptensgårdens Samlingar bildades 1983 genom en donation av konstsamlarna Sture Andersson och Arne Sundberg, som bodde på Kaptensgården i Borstahusen. Donationen bestod av ett stort antal konstverk och stiftelsens ändamål var att förvalta samlingarna och genom utställningar hålla dessa tillgängliga för allmänheten. Stiftelsens samlingar består av cirka 180 oljemålningar. I samlingarna ingår även 23 skulpturer, varav 20 finns i stadsparken som omger Landskrona Konsthall samt Selma Lagerlöf-skulpturen ute vid Nordkap.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser