Emiliaskolan invigdAndraårseleven Nellie Sjöstrand klipper bandet och inviger Emiliaskolan med hjälp av rektor Lena Johnsson och kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg.

Så mycket pompa och ståt var det inte när Emiliaskolan i Häljarp invigdes officiellt på onsdagseftermiddagen, men väl musik av elever från Kulturskolan samt tal av kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) och rektor Lena Johnsson.
– Det har inte varit billigt men det är ett kärt besvär att bygga skolor, sade Torkild Strandberg till de barn, föräldrar, lärare och andra som samlats utanför den nybyggda skolan.
Skolans rektor talade sig varm om de nya moderna lokalerna.
– Emilia har blivit stor. Det har hänt mycket sedan hösten 2003 då vi började med en paviljong bakom Sandåkerskolan. Nu är vi hela 275 barn och 45 anställda, sade Lena Johnsson och hade svårt att beskriva sina känslor.
– Det är pirrigt och det ska bli en utmaning att driva och utveckla skolan.

Efter att rektorn tackat såväl kommun som byggherrar var det dags att klippa snöret och det var åttaåriga Nellie Sjöstrand som fick den stora guldfärgade häcksaxen i sin hand.
– Det är jättefint och jag trivs bra redan. Vi började i torsdags, var hennes spontana kommentar.

Efter invigningen bjöds det på såväl rundvandring i de moderna lokalerna och tårta i matsalen. Den minnesbild de flesta närvarande dock kommer att ha på näthinnan var då en av barnens morfar tillsammans med Direktens fotograf ”testade hållbarheten” på det tryckimpregnerade byggtimmeret som omger rabatterna genom att sätta sig på det. Testet visade sig vara väl genomfört då de båda rasade till marken med ett brak till åskådarnas omedelbara förtjusning. Noterbart är dock att ingen kom till skada och från skolhåll lovade man att se till att staketet skulle lagas omgående och några noteringar på skadegörelsekontot ej skulle tas upp.
– Det var väl tur att man åkte ut här idag, sade tf kommunchef Stefan Johansson som en halvtimme efter det inträffade fortfarande skrattade gott åt synen.

Fler bilder från invigningen kommer i morgon.

Till arkivet