IF Kronan intog Berlin

Den gångna helgen var en delegation på 24 medlemmar från IF Kronan tillsammans med lika många  friidrottsungdomar, tränare och föräldrar från IFK Helsingborg och gästade alliansföreningen LG Nord Berlin.
En sådan här resa tillsammans med alla framgångar man föder fram med ungdomarna samt all den glädje man får tillbaka är drivkraften i det jag håller på med, säger Jonny Karlsson, tränare i IF Kronan.
Det som började med att Skånes Friidrottsförbund samlade utvalda aktiva och ledare till en resa till VM 2009 har nu mynnat ut i bestående kontakter mellan IF Kronan, IFK Helsingborg och den tyska klubben.

Efter att Landskrona stått som värd för förra årets samling var det i torsdags dags för skåningarna att sätta sig på bussen söderut.
– Vi fick fyra trevliga dagar i Berlin, säger Jonny Karlsson och berättar att gruppen bland annat gästade ”Berlin fliegt”, en fyrnationslandskamp mellan Tyskland, USA, Ryssland och Frankrike i längd- och stavhopp som genomfördes alldeles intill Brandenburger Tor.
– Det syntes rent av i Eurosport när vi viftade med den svenska- och Kronanflaggan, säger han följt av ett skratt.
Gruppen gick även guidade turer i riksdagshuset och på koncentrationslägret Sachsenhausen.
Däremellan hann vi med två träningspass samt en lagtävling med grenar som stafett med pilatesboll bakom ryggen, bygga mänskliga pyramider och dragkamp, säger Jonny Karlsson som även glades åt att hans talangfulla adept Thobias Nilsson Montler fick instruktioner av Tysklands landslagstränare i höjdhopp.
– Det kan komma väl till pass inför stundande USM i Ystad,
menar tränaren.
– Det ska även bli intressant att se vad Linnea Sandell kan göra i löpgrenarna och Louise Waldemarsson i tresteg under USM-dagarna.


På ”Berlin fliegt”, en fyrnationslandskamp mellan Tyskland, USA, Ryssland och Frankrike viftades det även med den svenska flaggan.

Till arkivet