Securitas polisanmält för skylt Rosa Olsson hade inbrott i sin bil i helgen. Vid parkeringen sitter en skylt som säger att Securitas ska skydda hennes och de övrigas bilar som står där. Rosa Olsson har polisanmält bevakningsbolaget och anser att de ska ändra texten på skylten.

I veckan skrev vi om att det på kort tid gjorts ett 25-tal inbrott i bilar vid Venterminalen i Landskrona. En av de tio som råkade illa ut i helgen var Rosa Olsson som fick såväl framruta som sidoruta förstörd. Med anledning av en skylt som bevakningsbolaget Securitas satt upp har hon gjort en polisanmälan för tjänstefel.
– Om det stått på skylten att de bevakat parkeringen hade jag inte sagt något men nu står det att de ska skydda min och de andras bilar. Slår man upp ordet skydda så betyder det ordagrant ”att se till att något eller någon behålls i nuvarande tillstånd, det vill säga inte kommer till skada, stjäls eller liknande”, säger Rosa Olsson till Landskrona Direkt.

Några dyrbarheter stal de inte från hennes bil men det lär trots det kosta henne en rejäl slant.
– De stal lite småprylar. Jag hade gjort som det stod på en annan skylt, tömt bilen själv. Jag har min bil på verkstad nu och lär väl få en saftig räkning trots försäkringen.

Polisen har ännu ingen misstänkt.
– Vi har fått in ett anonymt tips om en bil om vi känner till. Vi vet också vilket gäng som brukar begagna sig av bilen men vi har inte någon misstänkt person och då får vi inte heller göra någon husrannsakan. Vi har dock högsta prioritet på området och kommer att bevaka extra noga, säger Anders Nordberg på polisen i Landskrona.

Rosa Olsson arbetar inne på Ven och sover över på ön med jämna mellanrum.
– Jag ska in i helgen också. Men jag är tveksam till att ställa min bil där igen. Jag kanske kan få ställa den i polishusets garage, säger hon med ett halvt leende.

Till arkivet