Lag-SM i golf lockar proffsen

13 till 16 juli avgörs Lag-SM på Barsebäck Golf & Country Club. Värdklubben är regerande svenska mästare på damsidan och väntar hem sin fixstjärna Caroline Hedwall lagom till tävlingen. Bland de 18 damlagen återfinns även Landskrona.

Lag-SM är tävlingen som brukar locka klubbarnas bästa spelare att komma hem från sina internationella tourer för att representera sin hemmaklubb.

Vi förväntar oss att flera dam- och herrspelare med status på Europatouren kommer till Barsebäck under Lag-SM-veckan, säger projektledare Ingemar Nyman på Svenska Golfförbundet.

En spelare som ser fram mot att komma hem och försvara förra årets guld är Caroline Hedwall. Efter den senaste tidens framgångar på Europatouren är det med stolthet klubben välkomnar Carro.
– Carro är väldigt lojal sin hemmaklubb och är en stor inspirationskälla för övriga spelare på klubben. Dessutom kommer Louise Stahle hem i år och förstärker laget ytterligare, säger elitkommitténs ordförande Stefan Sjölin.

Barsebäck har lång erfarenhet av att arrangera tävlingar på hög internationell nivå. För andra året i rad avgörs Lag-SM på Barsebäcks Master Course och Donald Steel, två golfbanor av toppkvalitet.
– Damerna och herrarna får spela båda banorna som har olika karaktärer. Mastersbanan är lång och besvärlig och Donald Steel är kortare och mer klurig, vilket gör Lag-SM ännu mer spännande. Jag tror många uppskattar att vi får arrangera tävlingen i år igen, säger Stefan Sjölin.

Sveriges 18 bästa herr- och damlag, sammanlagt cirka 350 spelare och ledare, genomför sex tävlingsronder under fyra dagar. Onsdag och fredag spelas 18 hål foursome på förmiddagen och 18 hål fyrboll på eftermiddagen med två par per klubblag vid de båda tillfällena. Torsdag och lördag spelas 18 hål singlar med fyra spelare per klubblag. Vinnare av Lag-SM herrar respektive damer blir de lag som efter sex ronders slagspel har det sammanlagda lägsta bruttoresultatet.
– Sverige är en av få nationer i världen som har ”öppen golf”, det vill säga att proffs och amatörer får spela i samma tävling, vilket gör den här typen av tävling intressant att följa, säger Ingemar Nyman.

Till arkivet