Annons

Gud och fotboll på stranden

Under tre veckor läser och umgås Landskrona församlings idrottskonfirmander intensivt.
I veckan har man dessutom synts på stan. På måndagen stod församlingen för matchvärdskapet när Landskrona Bois mötte Västerås Sportklubb och på arenan cirkulerade konfirmanderna och gjorde reklam för såväl sig själva som för en tävling där en signerad landslagströja låg i potten. Igår deltog lägrets tjejer i den just nu pågående sambafotbollscupen som avgörs på stranden i Borstahusen och idag är det killarnas tur att få sand mellan tårna.
– Läser gör vi i Borstahusens kapell, berättar prästen Per Johansson och en av konfirmandledarna.
– Vi har 21 konfirmander, ungefär lika många tjejer som killar. Tjejerna spelar i handbollslaget GW Landskrona HK F-96 lag och killarna spelar fotboll i Wormo och Bois.

Vid måndagens match i Superettan gick förövrigt matchbiljetterna som ingår i matchvärdskonceptet till behövande familjer i Landskrona församling.
Det var vår diakon, Lena Hansen som höll i den biten, säger Per Johansson som rent av varit fotbollspräst åt svenska landslaget och intresset går inte att ta miste på.
När Kentas gamla slagdänga “Just idag är jag stark” strömmar ur högtalarna och ut över sandplanen skiner prästen upp.
Detta är nästan som på Söderstadion, säger han och tilläger glatt.
– Denna spelar vi under konfirmationen.
Det finns även tid för reflektion om livet och döden under konfirmandtiden.
– Vi pratar om vitt skilda saker som rör livet. Allt från vilka som fanns med vid vår egen födelse, till bröllopet och karriären.
Idag gör konfirmanderna även ett besök på krematoriet. Begravningsentreprenör, tillika välkände Wormoledaren Magnus Bondesson berättar vad som händer i samband med en begravning.
Vi kommer att titta på det muslimska tvagningsrummet, visningsrummet, hissen, med mera. Kyrkans vaktmästare och krematörer visar bland annat kyrkan, krematoriet och efterbehandlingen av stoftet.Detta är ett sätt att förbereda dem inför vuxenvärlden, det ingår i konfirmationsläsningen, avslutar Per Johansson.

Annons
 


Hugo Leinonen och Måns Ekbladh delar ut tävlingsvykort i samband med veckans Boismatch.


Konfirmanderna som i vanliga fall spelar handboll bjöd på tuffa tag när de mötes i strandfotboll.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser