Annons

Äntligen sol på avslutningsdagen – Första kullen avklarad på Dianaskolan

Idag vaknar Landskronas grundskoleelever upp till sommarlovets första dag. Många var de som uppklädda och välkammade tog sig till skolorna runt om i kommunen igår för avslutning. Vi scenen utanför Slottscaféet var det fullt då Albanoskolan genomförde terminens sista skoldag.
– Vi har planerat att vara här ett par år i rad men vädret har alltid gjort att vi fått flytta in i Folkets hus. Därför känns det extra skönt att stå just här idag, säger Morgan Hansson, en av skolans lärare samtidigt som skolans andraklassare sjöng från scenen.

Redan i tisdags kväll sprang Dianaskolans första avgångsklass ut. Skolans personal med rektor Mats I Svensson i spetsen tackade för tre händelserika och underbara år tillsammans och kunde med stort vemod önska sina första 25 avgångselever lycka till i framtiden.
– Vi kunde med stolthet konstatera att samtliga elever uppnådde minst betyget godkänt i samtliga ämnen och klassens genomsnittliga meritvärdespoäng var strax över 229 poäng. Det viktigaste av allt är dessutom att samtliga elever i avgångsklassen kommit in på sina preliminära gymnasieprogram, säger Mats I Svensson.

Annons
 

Som vanligt har kommunen ett digert sommarlovsprogram för de som vill engagera sig. Programmet hittar du på kommunens hemsida.

Den 18 augusti är det åter dags att packa skolväskan för Landskronas grundskoleelever då höstterminen drar igång.


Efter ett flertal avslutningar inne på Folkets hus kunde Albanoskolan äntligen fira i Slottsparken.


För tre år sedan invigdes Dianaskolan, nu har knattarna blivit juniorer på Bois friskola och det är dags att fortsätta på gymnasiet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser