Annons

Polisen söker efter vittnen till miljonrån

Den 16 mars rånades en man i 50-årsåldern på en väska innehållandes över en miljon kronor på Tränggatan i Landskrona. Två personer sitter häktade som misstänkta och nu söker polisen två gärningsmän till.
Polisen har länge varit förtegen om omständigheterna men nu släpper man på en del information för att, om möjligt, komma i kontakt med vittnen eller andra personer som kan hjälpa till att ringa in de två ännu icke gripna rånarna.
Bakgrunden är att målsäganden skulle göra en stor affär utomlands. Med sig på resan tog han två män som skulle skydda honom. Någon affär blev det inte och de tre männen reste tillbaka till Sverige och Landskrona. Då de kom till Tränggatan dök två män upp. En av dessa var beväpnad med ett pistolliknande föremål, och efter handgemäng mellan målsäganden och en av gärningsmännen fick rånarna tag på väskan med kontanterna och försvann springande från platsen.
Den rånade mannen lämnade platsen i en bil men någon hade larmat polisen om det inträffade. Då de genomsökte området träffade polisen på de två männen som varit utomlands med målsäganden. I samband med att de sedan förhördes fann polisen att de med all sannolikhet var i maskopi med rånarna.
Vad gäller de två som vi inte fått tag på så har vi våra misstankar på vilka det kan vara. Vi söker dock personer som kan ha sett något eller som vet något som kan hjälpa oss att binda de vid brottet, säger Kent Johansson på polisen i Landskrona.
Rånet inträffade på Tränggatan och de två rånarna som sprang från platsen gjorde detta längst med Öresundsgatan i riktning mot Stormgatan. De två som nu är häktade påträffades på Timmermansgatan i närheten av den plats där rånet ägt rum.

Mannen som rånats förekommer i polisens register men inte för något som lett till någon utredning. De två häktade männen är båda välkända av polisen. Något spår efter pengarna har polisen inte i dagsläget.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser