Annons

Folkets hus kan tvingas flytta huvudingång

Den långdragna tvisten mellan Folkets hus och några av dess grannar fortsätter. Just nu ligger ärendet på miljödomstolen och går dessa på grannarnas linje tvingas Folkets Hus bland annat att flytta Stora salens huvudingång från Säbygatan till Eriksgatan.
– Vi rekommenderar Miljödomstolen att bifalla en del av grannarnas önskemål och ett av dessa är att flytta huvudentrén. Dessutom bör Folkets hus se till så att det finns vakter vid behov samt se över öppettiderna, säger Miljöförvaltningens ordförande Högni Hansson.

Allt började med att grannarna klagade till stadens miljöförvaltning gällande hög musik och stök utanför lokalerna i samband med fester. Grannarna var inte nöjda med Miljöförvaltningens beslut och överklagades sedan till Länsrätten 2008 och där låg sedan ärendet i cirka två år.
Att ärendet tagit så lång tid hos Länsstyrelsen är inget annat än en skandal, säger Högni Hansson och dundrar vidare.
– Det är till och med så att personer gått i pension under ärendets gång. Otroligt.

Annons
 

Nyligen kom dock beslutet från Länsstyrelsen att gå på Folkets hus linje vilket innebar avslag för de boende. Därför överklagade dessa nu till Miljödomstolen.
– Det lär gå betydligt fortare än hos Länsstyrelsen men när det är klart går inte att säga, avslutar Högni Hansson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser