Annons

Strandberg tar över i LandskronahemJac Nepérus avböjer omval

Maktkampen inom folkpartiet om ordförandeposten i Landskronahem är över. Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg tar över efter Jac Nepérus som avböjt omval.
Jag visste att Torkild kandiderade och meddelade valberedningen att jag inte stod till förfogande efter att ha tänkt igenom saken under helgen, berättar Jac Nepérus och motiverar sitt beslut med att han fått mer att göra på jobbet.
Vi står inför ett generationsskifte på advokatbyrån och har dessutom anställt ny personal, så tiden räcker helt enkelt inte till.
Nu är det inte bara ordförandeposten i Landskronahem som står på spel för Jac Nepérus, han funderar även på att lämna kommunstyrelsen.
– Där sitter jag som ordförande i Landskronahem och när den kopplingen försvinner så vill jag tänka på saken, menar Jac Nepérus som dock inte har några planer på att lämna kommunfullmäktige.
Att kommunstyrelsens ordförande också tar posten som ordförande i kommunens största bolag har aldrig hänt i bolagets drygt 70-åriga historia.
– Min ambition är att få bolaget att dra åt samma håll som ägaren, förklarar Torkild Strandberg och avvisar uppgifterna som talar om en större utförsäljning för att bekosta saneringar på Öster och i Centrum.
– Det är en olycklig skrämseldebatt, betonar han och tillägger att ambitionen är att få ihop bolaget och kommunen i synen på Landskronahems framtida roll.
Landskronahems framtida inriktning utreds just nu av fastighetskonsulten Fasticon och enligt planerna skulle den vara klar redan i daq, den 23 mars.
– Men så blir det inte, tiden var för knappt tilltagen och därför kommer den att bli en aning försenad. Hur mycket vet jag inte.
Det är knappast någon hemlighet att stämningen mellan Landskronahems avgående vd Göran Jingborg och Torkild Strandberg inte är den allra bästa.
Jingborg har tydligt tillbakavisat att han informerades om utredningsdirektiven redan i december, något som Torkild Strandberg tillbakavisat som en direkt lögn.
Jac Nepérus har också sagt att han inte kommer att medverka till några stora utförsäljningar av Landskronhem, något han står för också när han avböjde att kandidera till ordförandeposten.
Val av ny ordförande görs på måndagens fullmäktigemöte och den nya styrelsen tillträder vid Landskronahems stämma i april.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser