Annons

Fler gripna för våldsamt Smålandsrån

Tidigt på tisdagsmorgonen grep Skånepolisen tre personer i Landskrona. Samtliga är misstänkta för inblandning i ett dramatiskt bankrån i Vaggeryd den nionde mars. Det var på Swedbanks kontor i det lilla småländska samhället som tre maskerade och beväpnade män tog sig in i med hjälp av en yxa strax innan man skulle öppna. Rånarna uppträdde mycket hotfullt och en av gärningsmännen använde sig en av en automatkarbin. Skottlossning uppstod i lokalerna men ingen person kom till skada.
Polisen fick snabbt upp ett spår som pekade mot Landskrona och dagen efter greps två misstänkta i staden. Den ena släpptes efter någon dag medan den andre häktades på sannolika skäl misstänkt för rånet.
Tidigt på tisdagsmorgonen greps ytterligare tre personer på ett par adresser i Landskrona. De tre är precis som den häktade i övre tonåren och är samtliga är misstänkta för inblandning i rånet.
Om det är förhör med den tidigare häktade som lett till tisdagens gripanden vill inte polisen avslöja.
– Jag kan säga att vi har känt till namnen på de vi grep idag ett tag. Men om det är direkt i förhör uppgifterna kommit fram vill jag inte offentliggöra, säger Johan Frisk på polisen i Jönköping som redan haft inledande samtal med ynglingarna.
Vad förhören gett än så länge vill jag inte gå in på men så mycket har vi fått fram att det räckt till att anhålla samtliga tre på sannolika skäl som misstänkta för rånet. Nu har vi ett par dagar på oss innan åklagaren ska ta ställning till eventuell häktning, betonar Johan Frisk.
Att rånarna fått med sig någon typ av byte erkänner polismannen men vad det är för något behåller han för sig själv.
Jag vill egentligen inte säga så mycket eftersom vi är mitt uppe i förhör och utredning. Men något fick de med sig.
Samtliga misstänkta är sedan tidigare kända av polisen.
– I alla fall i Landskrona men då rör det inte sig om brott av denna kalibern. Rånet i Vaggeryd var grovt, avslutar Johan Frisk.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser