Annons

Dianaskolan skånska mästare

Dianaskolans årskurs 6 kan efter en finalseger i Kristianstad titulera sig skånska mästare.
Sjätteklassarna från Landskrona BoIS friskola spelade i förra veckan Skånefinal i turneringen som kallas landslagets Fair Play Trophy. Denna turnering är det samma som Skol-DM i inomhusfotboll för årskurs 6 ochspelas klassvis, där pojkar spelar mot pojkar och flickor mot flickor i vardera två perioder och resultaten räknas slutligen tillsammans. Speltid för varje match är 4 x 10 minuter.
När turneringen startade i höstas deltog 78 klasser från hela Skåne, genom flera olika spelomgångar kvalificerade sig två klasser till final. Tisdagen den 15 mars avgjordes denna final i Kristiansstad arena mellan Dianaskolan och Norretullskolan från Kristianstad. Finalen spelades inför uppskattningsvis 250 personer och dömdes av den meriterade domaren Martin Ingvarsson.
Matchen var länge jämn och spelades i ett högt tempo. Skolorna skiftades om att ha ledningen, men med endast två sekunder kvar av den tredje tiominutersperioden lyckades Dianaskolans killar ta ledningen med 3-2. Denna ledning var sedan aldrig riktigt hotad utan istället kunde våra tjejer utöka ledningen tidigt i sista perioden för att sedan med minuten  kvar spika slutresultatet till 5-2.
– I de sista två perioderna märktes det att våra elever hade mer krafter kvar. En anledning till detta var säkert att samtliga elever deltog och spelade i stort sett lika mycket, funderar Billy Magnusson, lärare på skolan.
Resultat innebär att Dianaskolans årskurs 6 elever är skånska mästare i inomhusfotboll.
Förutom medaljer och andra priser innebär segern att Dianaskolans årskurs 6 nu även kommer delta i en tävling mot övriga Sveriges distriktsvinnare. Tävlingen går ut på att varje vinnande klass får besvara ett antal frågor om Fair Play och dessutom får komma med egna idéer om hur man kan utveckla fotbollen genom Fair Play.

En jury från Svenska fotbollsförbundet, Skolidrottsförbundet och turneringssponsorer utser sedan den klass som de anser lämnat in det bästa bidraget och denna klass vinner en Stockholmsresa i samband med ett fotbollsevenemang.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser