Annons

1000 begagnade glasögon från Landskrona till U-länder

I december genomförde Lions Sverige en riksomfattande insamling av begagnade glasögon i samarbete med optikkedjan Specsavers. Syftet med kampanjen var att förse utvecklingsländer med synhjälpmedel och professionell synvård. Nu är kampanjen över, bågarna tvättade, glasstyrkan mätt och de 20 0000 insamlade glasögonen,  varav 1000 par från Landskrona,  på väg till utvecklingsländer där invånarna inte har råd med synhjälpmedel.
–  Att få in så många begagnade glasögon på bara en månad är oerhört bra. Som ideell organisation är vi beroende av människors engagemang och generositet – och där fick vi verkligen utdelning. Det var också värdefullt att samarbeta med Specsavers som har resurser och kanaler att nå glasögonkunder, säger Sven-Arne Wennerberg, ordförande för Lions i Sverige.
I år skickades glasögonen till Tanzania, Peru, Guatemala och Bolivia.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser