Annons

Dianaelever på besök i AmsterdamTräffade Dennis Bergkamp och Rasmus Lindgren

Eleverna i årskurs nio på Landskrona Bois friskola Dianaskolan har varit iväg på ett rejält äventyr. De 24 eleverna åkte tillsammans med fyra lärare till Amsterdam för att besöka storklubben Ajax.
Syftet med resan var att våra elever skulle bilda sig en uppfattning om hur fotbollslivet fungerar på hög nivå, säger Billy Magnusson, en av lärarna som åkte med.
Det var kul att få träffa Rasmus Lindgren från Landskrona som spelar i Ajax. Förutom att vi fick se honom spela match så fick vi tillfälle att ställa frågor om hur livet som proffs är, säger Amelia Lemström, en av eleverna som var med på resan.

Ungdomarna hade ganska fria tyglar under sina fria timmar, något som Billy Magnusson hade planerat sedan tidigare.
Regeln var att de skulle vara minst tre och tre och det fungerade perfekt. Alla höll samtliga tider och det märktes att friheten uppskattades. De fick eget ansvar och visade prov på det samma, säger läraren.
Vi tog oss in till stadens centrum med spårvagn. Hela vår första för- och eftermiddag i Amsterdam vimlade det av årskurs 9-elever som bland annat shoppade och besökte Anne Franks museum, berättar eleven Jonas Demirci.

Annons
 

Sightseeing i all ära. Resans höjdpunkter hade fotboll som tema. Ungdomarna fick tillfälle att träna på Ajax ungdomsakademi som ligger på klubbens träningsanläggning med namnet Toekomst, vilket betyder framtid på holländska. Dessutom fick eleverna titta på en träning med klubbens unga adepter.
– Framför allt så var de mycket tekniska, poängterar Jonas Demirci.
Ett minne som etsat sig fast på Billy Magnussons näthinna inträffade i matsalen på träningsanläggningen.
– Under tiden vi satt och åt lunch så strosade storheter som Dennis Bergkamp och Christian Eriksen förbi och det är klart att ungdomarna slutade äta för en stund, säger Magnusson och skrattar.
– Höjdpunkten för eleverna tror jag dock att matchen mellan Ajax och Alkmaar var, förmodar läraren som nu blickar framåt.
Nu får framtiden förtälja om vi kan fostra fler spelare som kan ta sig så långt som Rasmus Lindgren. Förutsättningarna finns definitivt och de som var med på resan har nog lättare att dra på sig träningsstället efter vår resa.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser