Annons

Landskronabo släpper debutalbum med Guns n’ Roses gitarrist

Fredrik Pihl, 30, pluggar till vardags till engelsklärare men har i dagarna släppt sitt debutalbum “Silhouttes”, där han ackompanjeras av Ron “Bumblefoot” Thal, nuvarande gitarrist i Guns n’ Roses samt Mattias “IA” Eklundh från Freak Kitchen.

Fredrik Pihls stora gitarrintresse reflekteras tydligt i hans lägenhet på Sandvången. I bokhyllorna kan man urskilja en liten samling av prydnadsgitarrer, Slashs självbiografi, en samlingsbox med Steve Vai samt massa planscher och tavlor på väggarna med gamla och nya gitarrvirtuoser.
Fredrik Pihl har spelat gitarr i 19 år och skrattar till när han tänker på hur han snart ska fira sitt 20-års jubileum och sin första soloskiva.
– Jag har spelat i många år och har under det senaste året spelat in min debutskiva. Jag har skrivit mycket eget förr, men jag är så självkritisk så att jag har skrotat mycket och börjat om från början, säger han.
Skivan är inte så gitarrfokuserad som mina tidigare låtar var, utan det är mer en blandning av klassisk musik, progressiv hårdrock och jazz. Jag ville att skivan inte skulle vara något som kunde placeras i ett fack, säger han.

Annons
 

Det är under de senaste två åren gitarrjobben har börjat trillat in hos Fredrik Pihl. Det började med att han blev sponsrad av gitarrmärket Vigier och därefter blev han ombedd att gästspela på plattan “Sins” med bandet FSX. I samband med detta kom ny inspiration till att spela in sin egen skiva.
– Ja, det är otroligt kul att min hobby har blivit lite av ett jobb. Jag har bekostat och spelat in “Silhouttes” helt själv. Jag är väldigt glad att Ron Thal ville spela på skivan. Jag har känt honom i tio år och han är en av mina största förebilder, avslutar Fredrik Pihl med ett leende.

Mer om Fredrik Phil samt samkprov på hur det låter hittar du på hans hemsida – www.fredrikpihl.com

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser