4-0 kunde varit det dubbla Christoffer Tapper Holter gjorde matchens två första mål då Bois besegrade Högaborg med 4-0.

Bois gjorde proceduren kort med sina nya samarbetspartners i Högaborg. När domaren blåste av träningsmatchen mot Helsingborgslaget strax innan klockan 16 på lördagen ledde Bois med 4-0. Siffrorna kunde dock blivit mycket större. Minst en handfull mer eller mindre öppna lägen missades.
– I första halvlek spelar vi bra och skapar ganska många chanser. Det enda jag önskar är att vi gjort fler mål, konstaterar tränare Henrik Larsson efter matchen.
Och visst har han rätt. Redan i den femte minuten hade Thomas Raun en hård nick men Högaborgs målvakt gjorde en svettig räddning som gick till en resultatlös hörna. Gästernas enda egentliga chans kom i minut 27 då Albert Trstena bröt sig loss och sköt strax över.
Med cirka tio minuter kvar av första halvleken tvingades Mathias Andersson lämna planen.
– Jag fick en dösmäll på foten i samband med en duell men någon större fara är det inte, säger Andersson. Den som ersatte mittfältaren var Christoffer Tapper Holter och det var han som skulle få fart på målskyttet. I slutet av halvleken får Tapper Holter en genomskärare och stänker in 1-0.

I andra halvlek bytte Henrik Larsson ut hela laget förutom Tapper Holter och dagens målvakt Peter Karlsson och Bois tryckte gasen i botten direkt. Fem minuter in i halvleken hade Ajsel Kujovic och Fredrik Olsson lekstuga på högerkanten och serverade Tapper Holter som gjorde sitt och Bois andra mål. 3-0 kom fem minuter senare då Mathias Unkuri glidtacklade in bollen i öppet mål. Ytterligare fem minuter senare satt 4-0 och denna gång var det Fredrik Olsson som gjorde mål efter vackert förarbete av Ajsel Kujovic.
Resten av halvleken var kattens lek med råttan. Hade det inte varit för att Jesper Birkfeldt i Högaborgsmålet haft såväl tur och visat skicklighet så hade Bois vunnit med stora siffror. Ajsel Kujovic hade ett flertal riktigt bra lägen och så hade även de övriga offensiva spelarna. Ingen hade kunnat protestera om de randiga fördubblat målskörden.
– Jag är mycket nöjd. Vi spelar två divisioner över Högaborg och vi styr spelet som vi ska. Extra glädjande är att vi spelar samma spel i två halvlekar trots att vi byter ut alla ute på plan, säger Henrik Larsson.


Adam Svensson spelade högerback i första halvlek och gjorde det bra.


Ajsel Kujovic visade att han kommer att bli en tillgång i det offensiva spelet. Något mål blev det dock inte trots ett flertal bra chanser.


Även Alban Shipshani visade prov på fin teknik och fantasi i anfallsspelet.


Fredrik Olsson rörde om rejält på sin högerkant.


Simon Alm fick på ett fräsande skott i slutet av matchen. Bollen smet dock just utanför målet.


Mathias Unkuri har just glidit in bollen i mål medan Högaborgs duktige målvakt Jesper Birkfeldt verkar tagen på sängen.

Till arkivet